Curtea Suprema din Canada a ridicat toate restrictiile in privinta practicarii prostitutiei


Ultimul update: Marti 24 Decembrie 2013 06:56
Sursa: The Inquisitr
Data publicarii: Sambata 21 Decembrie 2013 09:16
Categorie: Stiri externe
prostituate pe strada

Curtea Suprema de Justitie din Canada a ridicat toate restrictiile in privinta prostitutiei, conform Inquisitr. Astfel, toti cei 9 judecatori au fost de acord ca actuala legislatie este "mult disproportionata".

Desi practicarea prostitutiei era deja legala in Canada, existau anumite prevederi care limitau munca in acest domeniu.

VEZI SI:

CASTIGA SUPER PREMII. Afla cum poti pune mana pe 25.000 de euro de anul nou

Descoperirea incredibila facuta de Einstein despre Dumnezeu! Este pentru prima data cand se vorbeste despre asta

Femeile care au facut plangeri la tribunal au sustinut ca fosta legislatie le punea piedici prostituatelor in ceea ce priveste siguranta si sanatatea. Mai exact, legea interzicea: infiintarea bordelurilor, comunicarea publica cu clientii si obtinerea de profit de pe urma prostitutiei.

In decizia sefului Curtii Supreme, Beverley McLachlin, se arata ca aceste prevederi reprezinta riscuri la adresa "sanatatii, sigurantei si vietii prostituatelor". Ea a precizat ca multe femei "nu au alta solutie decat sa-si vanda trupurile pentru bani".

Procesul a fost intentat de Terri-Jean Bedford, Amy Lebovitch and Valerie Scott, care au argumentat ca legile nu le permit sa munceasca intr-un mediu santos si sigur.

Curtea Suprema a admis ca femeile au dreptul sa lucreze in bordeluri, care le asigura siguranta si din punctul de vedere al unei afaceri.

Sursa: The Inquisitr

VIDEO PROTVPLUS.RO