Cursa contra cronometru a parintilor care nu vor sa renunte la baietelul lor, aflat in moarte cerebrala: "Stim ca e viu"

Dată publicare: 12-05-2016 09:44
Dată actualizare: 15-05-2016 02:18


copil

Doi parinti din California, SUA, lupta pentru ca baietelul lor in varsta de 2 ani, declarat in moarte cerebrala, sa nu fie deconectat de la aparate, convinsi ca micutul inca mai are sanse de recuperare.
 

Israel Stinson a ajuns la spital dupa o criza de astm si a intrat in stop cardiac. Lipsit de oxigen, creierul baietelului a cedat, iar examenele neurologice au aratat ca micutul este in moarte cerebrala. Medicii au decis sa il deconecteze de la aparatele care il ventileaza mecanic, insa familia copilului se opune vehement si incearca sa obtina in instanta o decizie favorabila, scrie CNN.

"Suntem epuizati fizic si psihic, dar spiritual suntem mai puternici ca oricand pentru ca stim ca Israel este cat se poate de viu. Acum trei saptamani, a inceput sa-si miste capul si corpul cand ne auzea vocea. A dat din picioare. Si a respirat singur de cateva ori", a declarat mama copilului.

Medicii explica insa ca este vorba doar despre un reflex spinal al baietelului si ca nu exista nicio sansa ca el sa-si mai revina vreodata: "Creierul lui nu le mai spune organelor sale cum sa functioneze. Trei neurologi l-au examinat si au ajuns la aceeasi concluzie. Din pacate, personalul non medical interpreteaza miscarile lui ca un semn ca este inca in viata sau ca isi revine, dar este reflexul spinal care intervine aici", a declarat medicul care s-a ocupat de cazul lui Israel.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO