Cum se cumpără locurile la facultate în Coreea de Nord. Metodele practicate de părinți

Ultima actualizare: 31-01-2020 15:15
studenți Coreea
Getty

Părinții din Coreea de Nord recurg la diverse metode ilegale pentru a le asigura copiiilor un loc la cele mai bune universități din statul comunist.

Potrivit Daily NK, mulți dintre părinți călătoreasc în alte provincii în încercarea de a obține subiectele examenelor ce se vor da la admitere sau încearcă să mituiască profesorii din comisiile de evaluare.

În luna decembrie, absolvenții de liceu susțin testul CSAT, foarte importante pentru înscrierea la concursul de admitere la facultate. În cadrul testului, candidații trebuie să treacă printr-o serie de probe, printre care o examinare fizică și un interviu.

Mulți părinți din Coreea de Nord care vor să își ajute copiii să fie admiși la universități bine cotate, sunt dispuși să încalce legea, cumpărând subiectele înainte de examene.

„Subiectele se vând, de regulă, cu 250 de dolari sau 300 de dolari”, a declarat o sursă pentru Daily NK.

„Odată ce începe perioada de înscriere la facultate se poate observa cum tot mai mulți părinți vizitează profesorii din comisiile de evaluare pentru a mitui în schimbul unor punctaje mari pentru copii”, a adăugat sursa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO