"Cum sa devii traficant de droguri". Google, presionat sa elimine cautarile legate de cumpararea de droguri online

Dată publicare: 16-04-2014 18:39
Dată actualizare: 19-04-2014 07:00


google

Un grup de procurori generali din Statele Unite preseaza Google sa ingreuneze modalitatile de gasire si cumparare a drogurilor online, relateaza washingtonpost.com.

Politica Google fata de "farmaciile" online prin care utilizatorii pot obtine droguri sau retete medicale false este pusa din nou sub presiune. In urma unor plangeri, gigantul online s-a intalnit la inceptul anului cu un grup de procurori din mai multe state americane pentru a inaspri accesul utilizatorilor la informatii legate de vanzarea drogurilor online.

Google a promis in fata reprezentatilor din sistemul judiciar american ca va angaja in jur de 120 de persoane care sa semnaleze reclamele sau paginile cu informatii referitoare la vanzarea/ cumpararea de droguri online.

De asemenea si-a luat angajamentul de a elimina 1200 de sintagme sugerate, de cautare, legate de droguri, precum "cum sa devii traficant de droguri" care ii duceau pe utilizatori catre siteuri potential periculoase si ilegale.

Procororul general Jim Hood din Mississippi, liderul acestui proiect anti drog, a amenintat Google cu masuri legale daca nu va elimina din cautarile sale site-uri care faciliteaza vanzarea sau cumpararea de droguri si medicamente ilegale.

Sursa: Washington Post

Tags: droguri, google,