Cum s-a răzbunat Trump pe lidera democraților, după ce i-a zis să-și amâne discursul

Ultima actualizare: 18-01-2019 14:03

Impasul bugetar din Statele Unite s-a transformat într-o reglare de conturi: Donald Trump a informat-o joi pe lidera democraţilor că i-a anulat o deplasare în străinătate, pentru care ea ar fi avut nevoie de un avion militar.

Este riposta preşedintelui, după ce Nancy Pelosi i-a sugerat să-şi amâne tradiţionalul discurs despre starea naţiunii, din cauza blocajului privind finanţarea administraţiei federale.

„Îmi pare rău să vă informez că, din cauza blocajului, deplasarea dumneavoastră la Bruxelles, în Egipt şi în Afganistan a fost amânată. Cred că în această perioadă ar fi de preferat să fiţi la Washington pentru a negocia cu mine. Bineînţeles, dacă doriţi să călătoriţi cu un zbor comercial, alegerea vă aparţine", i-a scris Donald Trump liderei democraţilor.

Mesajul ironic vine după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor i-a sugerat lui Trump să-şi amâne discursul despre starea Uniunii, pe care ar urma să-l susţină în faţa Congresului, pe 29 ianuarie.

Nancy Pelosi: „Sute de oameni muncesc pentru logistica şi securitatea evenimentului. Şi cea mai mare parte a lor au fost trimişi în concediu fără plată, fiind victime ale paraliziei bugetare. N-are decât să rostească discursul din Biorul Oval, dacă vrea.”

Jonathan Lemire, Associated Press: „În loc să stea fata în faţa, la o masă, ca să iasă din impas, Trump şi Pelosi comunică prin scrisori, care au o vădită insoleță sub deghizarea politeţii caracterstice Washingtonului. În subtext, lucurile sunt însă încinse rău.”

În centrul conflictului, se află zidul pe care Donald Trump doreşte să îl construiască la frontiera cu Mexicul şi pentru care cere aproape 6 miliarde de dolari. Democraţii nici nu vor să audă.

Trump: „În timp ce mulţi democraţi din Congres vor să cădem la înţelegere, doamna Pelosi nu le permite să negocieze.”

Nancy Pelosi:Păi nu stăm la discuţii pentru că ultima încercare a fost un fel de capcană, preşedintele a dat cu pumnul în masă şi a ieşit din încăpere.”

Michel D'Antonio, biograf al lui Trump: Trump nu ştie cum să joace altfel decât şicanându-şi adversarul, nu ştie cum altfel să obţină ce vrea. Este evident că Donald Trump şi-a găsit naşul în Nancy Pelosi.”

Trump: „Eu înţeleg că lui Nancy nu-i e uşor să spună ce crede cu adevărat.”

Pelosi: „Domnule presdinte, vă rog nu caracterizaţi soliditatea poziţiei mele, ca lider al democraţilor din Camera Reprezentanţilor, care tocmai au obţinut o mare victorie.”

Michel D'Antonio, biograf al lui Trump: „Acest preşedinte nu respectă femeile, până acum n-a mai avut de-a face cu o femeie atât de infleuntă şi cred că e pur şi simplu confuz, nu ştie cum să procedeze cu ea.”

Şi până vor găsi o ieşire din impas, blocajul bugetar riscă să se prelungească dramatic. Este deja cel mai lung din istorie: de 28 de zile, un sfert din agenţiile federale au activitatea blocată. Prin urmare, 800.000 de funcţionari nu şi-au mai primit salariile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO