Cum încearcă italienii să readucă la viață obiectivele turistice prin realitatea augumentată

25-09-2020 09:11


Din cauza pandemiei de coronavirus, toate drumurile nu mai duc la Roma. Dar, ca să readucă la viață unele dintre obiectivele turistice importante, italienii s-au gândit să folosească realitatea augumentată.

Este cazul celebrelor ruine Circus Maximus. Cei care vor să retrăiască atmosfera curselor de cai de acum mai bine de 2.500 de ani, o pot face, mai nou, prin intermediul unei tehnologii de ultimă generație.

Vastele ruine de la Circus Maximus lasă loc imaginației. Cu ajutorul unor ochelari speciali, situl arheologic apare în toată măreția sa. Tot acest teren imens a fost odată cel mai mare stadion roman destinat curselor de cai.

Având 600 de metri lungime şi 140 de metri lăţime, putea găzdui 250.000 de spectatori. Era un loc unde elita din Roma Antică venea să se relaxeze şi să discute subiecte politice.

Cum pandemia coronavirus îi ține pe mulți turiști departe să îl exploreze, cei care administrează situl arheologic au pus la cale o experienţă unică. Cu ajutorul realităţii augmentate, vizitatorii pornesc printr-un tur în timpul căreia pot vedea ce se întâmpla în Circus Maximus.

Întreg itinerariul durează aproape o oră şi include opriri în faţa mai multor obiective despre care turiştii vor afla detalii prin intermediul unor înregistrări audio.

Cei care vor să experimenteze acest tur virtual, o pot face până la sfârşitul lunii octombrie, după care locaţia vă fie redeschisă publicului la începutul următorului sezon turistic.

VIDEO PROTVPLUS.RO