Cum incearca englezii sa-i convinga pe romanii din satele sarace ca le-ar fi mult mai rau in Anglia


Ultimul update: Joi 19 Decembrie 2013 07:10
Data publicarii: Luni 16 Decembrie 2013 19:38
Categorie: Stiri externe

In doua saptamani, Marea Britanie ridica restrictiile de munca pentru romani, iar autoritatile londoneze fac orice ca sa descurajeze un posibil val de imigranti.

Chiar si vizite de informare in satele din Romania cu multi tigani, pentru ca acestia au ajuns printre primii in Regatul Unit si li s-a dus vestea.

Musafirul cazut parca din cer la Apata, judetul Brasov, este Adrian Usher, un ofiter de politie britanic. La vizita de informare si educare a tiganilor romani, participa si o echipa BBC.

"Eu zic ca daca veniti in Marea Britanie, fara sa aveti un loc de munca sigur, atunci creste riscul sa fiti exploatati, sa deveniti victime sigure sau chiar infractori.", le transmite Adrian Usher, ofiter de politie in Barnet, nordul Londrei, localnicilor.

Scotland Yard-ul a initiat aceasta vizita de descurajare a emigratiei romanesti, iar Apata a fost aleasa special, dupa ce, la evacuarea unei tabere ilegale de tigani la Londra, s-a constatat ca jumatate venisera din aceasta comuna.

"Pleaca de saracie, in Anglia, noi incercam sa-i ajutam, dar nu avem mare succes, nu s-a schimbat prea mare lucru in urma vizitei politiei britanice.", a declarat Dorin Ganea, primar Apata.

Si autoritatile romane spun ca romii trebuie sa inteleaga ca fara munca nu poti trai.
 

Oficial CE: Orice fel de restrictii aplicate de Marea Britanie muncitorilor din UE sunt ilegale
Un grup de parlamentari britanici cere prelungirea restrictiilor de munca pana in 2018 pentru romani
VIDEO PROTVPLUS.RO