Cum au reușit două cupluri de români să declare 1.200 de copii fictivi în Franța

Ultima actualizare: 15-09-2020 09:57
(P) 6 beneficii educaționale ale jucăriilor
Pro TV

Două cupluri din Vaslui au reușit să declare 1.200 de copii fictivi în Franța, de pe urma cărora au încasat aproape 2 milioane de euro până au fost arestate.

 

Vasluienii întocmeau dosare false sau racolau femei pe care le plateau pentru a declara sarcini false, scrie Știri Diaspora.

Cei patru români au fost arestați anul trecut, dar cazul a fost făcut public recent, autoritățile reușind să recupereze doar o mica parte din prejudiciu.

Inițial, pentru a intra în evidenţele statului francez, femeile din Vaslui s-au declarat contractori independenți în sectorul recuperării metalelor și a deșeurilor, apoi au rămas rapid însărcinate şi au cerut alocaţii.

Cum în Franţa părinţii primesc o alocaţie care creşte în funcţie de numărul de copii, românii şi-au dat seama că sunt bani frumoşi şi uşor de obţinut, aşa că au pus la cale un plan.

„Vorbim de o reţea care a fost destructurată. Este vorba de două cupluri de români, care pe baza unor dosare false, au declarat 1.200 de sarcini fictive şi care au primit peste un milion de euro”, spune avocatul Charles Prats.

 

Au investit banii în proprietăți din România

 

Iniţial, cele două cupluri racolau tinere pe care le plăteau cu câţiva euro să declare că sunt însărcinate.

Mai apoi, ca să nu mai împartă banii cu nimeni, s-au folosit cărți de identitate și certificate de naștere românești false.

„Au început prin a face asta în nord şi apoi şi au ajuns să o facă şi în est, în apropiere de Strasbourg, unde au strâns câteva sute de mii de euro”, mai spune avocatul.

Chiar dacă au încercat să îşi piardă urma trecând dintr-o regiune în alta a Franţei, până la urmă autorităţile din Hexagon le-au luat urma.

Cuplurile au fost arestate în aprilie anul trecut, iar o parte dintre bani au fost recuperaţi. O altă sumă a fost investită în proprietăţi din România.

În Franța, o familie cu doi copii primește circa 130 de euro pe lună, cu trei 300 de euro pe lună, iar apoi câte 150 de euro pentru fiecare copil.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO