Cum arată uriașul complex balnear din Coreea de Nord, unde Kim și-ar fi petrecut verile


Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 14:54
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 14:33
Categorie: Stiri externe
complex balnear wosan

Un uriaş proiect de complex balnear pe coasta de est a Coreei de Nord, unde Kim Jong Un vrea să se ridice hoteluri, cinematografe şi un parc acvatic, este aproape de a fi finalizat.

Zona turistică Wonsan-Kalma este cuprinsă între un aeroport recent şi coasta de est a Coreei de Nord, într-o regiune unde Phenianul a testat rachete balistice şi a desfăşurat exerciţii de artilerie, scrie Agerpres.

Complexul ar urma să devină piesa centrală a industriei turistice care începe să apară în Coreea de Nord. Phenianul încearcă să îşi dezvolte economia în ciuda sancţiunilor internaţionale adoptate împotriva sa din cauza programelor nuclear şi balistic interzise.

Anul trecut, Coreea de Nord a primit 100.000 de turişti străini, în special chinezi, conform estimărilor unor profesionişti din industria turismului. Phenianul nu publică totuşi cifre oficiale.

Lucrările la această zonă turistică sunt îndeaproape monitorizare de liderul nord-coreean, iar o mare ceremonie a fost anunţată pentru octombrie, când Coreea de Nord va sărbători 74 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor, partidul unic.

Site-ul 38 North a publicat imagini din satelit, cele mai recente fiind din decembrie, care arată că exteriorul majorităţii unor clădiri care erau anterior în curs de construcţie este "pe punctul de a fi finalizat" şi că "mai multe clădiri noi sau reorganizate sunt în stadii avansate". Imaginile arată de asemenea un tobogan acvatic şi un cinematograf.

Liderul Kim Jong-un şi-ar fi petrecut verile în această regiune când era copil. El s-a deplasat la faţa locului de trei ori în 2018 şi le-a reproşat gestionarilor proiectului unele lipsuri şi a dat ordine precise pentru derularea lucrărilor, conform presei oficiale nord-coreene.

Kim "a descoperit că întregul drum nu este perfect din punct de vedere artistic", a relatat agenţia de presă KCNA după o inspecţie desfăşurată de liderul nord-coreean în octombrie.

"El le-a dat ordin responsabililor să ia în considerare construirea mai multor hoteluri şi hosteluri, de peste 30 de etaje", a mai multor săli de jocuri, a mai multor cinematografe, a unui "stadion multifuncţional" şi a unui "vast parc acvatic", precum şi a unui "parc de distracţii", a adăugat agenţia.

Sursa: Agerpres

Un oficial de rang înalt din Coreea de Nord a cerut azil politic în Occident
Reuters: Distracția se îmbină cu armele, la palatul de vară al lui Kim Jong-un
Reuters: Distracția se îmbină cu armele, la palatul de vară al lui Kim Jong-un
VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22