Primarul din Gdansk, înjunghiat pe scenă, a murit. Edilul era foarte popular

Ultima actualizare: 14-01-2019 20:16

Primarul oraşului polonez Gdansk a murit, luni, după ce a fost înjunghiat, duminică seară, la scurt timp după discursul susţinut pe scenă, la o strângere de fonduri.

Potrivit BBC News, edilul în vârstă de 53 de ani a decedat la spital, din cauza rănilor suferite.

Atacatorul, care a fost imobilizat pe loc, a reuşit să se apropie de primar, folosindu-se de o legitimaţie de presă. Individul este un fost puşcăriaş, cu numeroase infracţiuni la activ.

Pawel Adamowicz , primarul oraşului Gdansk: Aţi donat bani, aţi făcut voluntariat.. Este un moment minunat să împărtăşim lucrurile bune. Sunteţi minunaţi. Vă mulţumesc!”

Imaginile au fost filmate cu câteva clipe înaintea atacului, care s-a produs în jurul orei locale 20.00. Un individ a urcat pe scena evenimentului la puţin timp după ce politicianul îşi rostise discursul. Atacatorul s-a apropiat de primar, care a fost văzut apoi ţinându-se de stomac.

S-a întâmplat atât de repede, încât doar câţiva dintre cei aflaţi pe scenă şi-au dat seama.

Martoră: „Atacatorul se plimba în jurul scenei.. Ţinea cuţitul în mâna dreaptă, dacă îmi amintesc bine. Ţipa că a fost întemniţat pe nedrept 5 ani de zile, din pricina fostului partid de guvernământ. E tot ce-am auzit.”

Din acest partid, Paltforma Civică, făcuse parte şi primarul atacat. Individul, care a rămas pe scenă cu mâinile ridicate, a fost în cele din urmă pus la pământ şi reţinut.

Martoră: „Părea încântat de ce-a făcut, era clar. Nu părea să fie o persoană agresivă, care atacă şi fuge."

Primarul a fost dus de urgenţă la spital şi supus unei operaţii care a durat 5 ore, însă luni a murit, potrivit BBC News.

 A fost „grav rănit la inimă, în piept şi abdomen", a precizat chirurgul care l-a operat, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru el. Iar poliţiştii încearcă să afle cum a reuşit suspectul să ajuga atât de aproape de politician.

Karina Kaminska, purtător de cuvânt al Poliției din Gdansk: „Prioritatea noastră este să descoperim cum a reuşit atacatorul să ajungă atât de aproape de primar. Ştim că s-a identificat cu o legitimaţie pe care scria „presă". În următoarele ore, vom încerca să aflăm de unde a luat legitimaţia, dacă i-a fost dată de cineva şi dacă avea dreptul să se afle în apropierea scenei."

În vârstă de 53 de ani, Pawel Adamowicz a fost primar al oraşului Gdansk din 1998 şi era extrem de popular.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO