Criza in Ucraina. Momentul in care Putin si Porosenko si-au dat mana la Milano. Ce au declarat dupa intalnire

putin milano

17 octombrie 2014. Vladimir Putin i-a asigurat pe liderii UE ca Rusia nu este interesata sa creeze in Ucraina o noua regiune separatista similara Transnistriei, din R. Moldova.

Vladimir Putin a asigurat UE ca Rusia nu este interesata sa creeze "o noua Transnistrie" in Ucraina

Presedintele Vladimir Putin i-a asigurat pe liderii UE ca Rusia nu este interesata sa creeze in Ucraina o noua regiune separatista similara Transnistriei, din R. Moldova, a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la Milano, dupa summitul Europa-Asia, relateaza RIA Novosti. "Presedintele Putin a afirmat clar ca nu doreste sa creeze o noua Transnistrie si a asigurat ca regiunea Donbas este parte integranta a Ucrainei", a afirmat oficialul european.

Presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Porosenko, s-au intalnit vineri dimineata la Milano, fiind primiti de seful Guvernului italian, Matteo Renzi, la prefectura din Milano, cu ocazia summitului ASEM. Cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron si liderii Uniunii Europene Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso au participat, de asemenea, la reuniune, la care s-a discutat solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina.

Kievul si oficiali occidentali au acuzat in mai multe randuri Rusia ca intentioneaza sa provoace un nou "conflict inghetat" pe teritoriul Ucrainei, asa cum a fost cazul in Republica Moldova si Georgia, prin sustinerea aspiratiilor separatiste ale liderilor din regiunile Lugansk si Donetk, din estul tarii. Liderii separatisti din Lugansk si Donetk au proclamat independenta celor doua regiuni in urma unui referendum organizat in mai. De asemenea, separatistii au anuntat alegeri prezidentiale si legislative la 2 noiembrie in regiunile Donetk si Lugansk, carora Kievul le propune "un statut special".

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin ameninta ca reduce livrarile de gaze catre Europa daca Ucraina fura din conducte: "Exista un mare risc"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Regiunea separatista Transnistria si-a declarat independenta in 1992, insa nu a fost recunoscuta de comunitatea internationala si nici de Moscova. Rusia detine in continuare peste 1.200 de militari pe teritoriul Republicii Moldova, in cadrul unei misiuni de "mentinere a pacii".

 

Putin l-a vizitat pe Berlusconi, cu "permisiune speciala", in timpul summitului de la Milano

Presedintele rus Vladimir Putin l-a vizitat in cursul noptii de joi spre vineri pe fostul premier italian aflat in dizgratie Silvio Berlusconi, celebru pentru petrecerile sale bunga-bunga, in timpul vizitei la Milano, relateaza BBC News online.

Putin a plecat de la locuinta fostului premier, condamnat pentru evaziune fiscala, la ora locala 3.45 (4.45, ora Romaniei), a confirmat Kremlinul.Cei doi au intretinut o relatie personala pe cand Berlusconi se afla la putere. Putin, in varsta de 62 de ani, a provocat deja nemultumire, dupa ce a absentat la o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, joi, in prima zi a Summitului ASEM (Dialogul Asia-Europa).

Presedintele rus s-a intalnit cu Berlusconi "cu permisiunea speciala" a autoritatilor judiciare, a scris jurnalistul italian Gerardo Pelosi intr-un mesaj postat pe Twitter. "Dupa incheierea evenimentelor oficiale, Putin s-a intalnit cu vechiul sau prieten Berlusconi", a confirmat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului.In pofida programului prelungit din timpul noptii, Putin a reluat discutiile cu Merkel vineri dimineata, la ora locala 8.00 (9.00, ora Romaniei).

Berlusconi, in varsta de 78 de ani, ispaseste o pedeapsa de un an de munca in folos general la un centru de ingrijiri de langa Milano, dupa ce a fost condamnat anul trecut pentru frauda fiscala si dat afara din Senat. O curte de apel i-a anulat o condamnare intr-un caz separat, in care a fost acuzat ca a intretinut relatii sexuale contracost cu o minora. Curtea si-a motivat decizia joi, argumentand ca nu exista suficiente probe care sa arate ca Berlusconi ar fi stiut ca minora Karima El-Mahroug avea sub 18 ani la momentul faptelor.

Premierul italian se declara optimist dupa intrevederea dintre Putin si Porosenko

Seful Guvernului italian s-a declarat optimist in urma unei reuniuni desfasurate vineri la Milano, la care au participat presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Porosenko, si mai multi lideri europeni, relateaza Mediafax, citand AFP, care adauga ca o noua intrevedere va avea loc in cursul zilei.

"Evident, exista in continuare numeroase divergente, este normal (...), dar as vrea sa subliniez vointa reala de a gasi o solutie si sunt cu adevarat optimist dupa aceasta intrevedere", a declarat Renzi in fata presei, dupa reuniunea care a durat aproximativ o ora si jumatate. "A fost o reuniune pozitiva", a declarat la randul sau premierul britanic David Cameron, adaugand ca Putin a indicat clar ca nu vrea un "conflict permanent" si o "Ucraina divizata". Presedintele rus trebuie sa dovedeasca acum ceea ce a spus, a precizat el.

O noua intrevedere privind situatia din Ucraina, la care vor participa presedintii rus, ucrainean si francez, Vladimir Putin, Petro Porosenko si Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel, va avea loc vineri la ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei), la Milano, a informat o sursa din anturajul presedintelui francez, citata de AFP.
Aceasta reuniune se va desfasura in "formatul Normandia", ca in cazul intrevederii organizate la 6 iunie cu ocazia comemorarii Debarcarii aliatilor in Normandia, a precizat sursa citata.

Presedintele rus, care a aparut zambitor si destins la sosirea sa la prefectura din Milano, a avut cu o seara in urma o intrevedere cu cancelarul german. Discutiile au vizat diferitele puncte ale acordurilor de la Minsk care trebuie inca implementate, in special acordul de incetare a focului, incalcat in continuare, a precizat o sursa guvernamentala germana.

Presedintele ucrainean a avut de asemenea o intrevedere bilaterala cu cancelarul german. Intervievat joi seara la iesirea de la dineul organizat in onoarea participantilor la cel de-al 10-lea summit ASEM, Porosenko a declarat ca nu asteapta decat un singur lucru de la intalnirea sa cu Putin: "Pacea si stabilitatea" in Ucraina. Cei doi lideri se intalnisera ultima data in august, la Minsk, unde au convenit sa caute solutii pentru incheierea conflictului din estul Ucrainei, unde separatistii prorusi se confrunta cu fortele ucrainene.

Putin, zambind, dupa intalnirea cu presedintele ucrainean: "A fost bine, pozitiv".

Presedintele rus Vladimir Putin a descris intalnirea de vineri cu omologul sau ucrainean drept "pozitiva", in timp ce purtatorul de cuvant al Kremlinului a subliniat ca unii dintre participanti refuza sa inteleaga situatia reala din estul Ucrainei "A fost buna, a fost pozitiva", le-a spus Putin reporterilor zambind, dupa discutiile pe marginea summitului Asia-Europa din Italia, potrivit Reuters.

Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a recunoscut ca negocierile au fost "dificile", unele din cauza divergentelor dintre participanti.

"Participantii au discutat in detaliu despre implementarea acordurilor de la Minsk suficient de mult", a spus Peskov. "Din nefericire, unii dintre participanti au refuzat complet sa inteleaga situatia reala din sud-estul Ucrainei".

Presedintele rus Vladimir Putin si cel ucrainean Petro Porosenko s-au intalnit, vineri dimineata, in apropiere de Milano. Lor li s-au alaturat cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron si presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

Intalnirea a fost gazduita de premierul italian Matteo Renzi, care a spus ca s-au inregistrat unele progrese, dar exista inca "multe divergente" pe tema crizei ucrainene.

"Optimism", dupa ce Putin si Porosenko au discutat despre solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina

Seful Guvernului italian s-a declarat optimist in urma unei reuniuni desfasurate vineri la Milano, la care au participat presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Porosenko, si mai multi lideri europeni.

"Evident, exista in continuare numeroase divergente, este normal (...), dar as vrea sa subliniez vointa reala de a gasi o solutie si sunt cu adevarat optimist dupa aceasta intrevedere", a declarat Renzi, scrie AFP, citata de Mediafax.

O noua intrevedere privind situatia din Ucraina, la care vor participa presedintii rus, ucrainean si francez, Vladimir Putin, Petro Porosenko si Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel, va avea loc vineri la ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei), la Milano, a informat o sursa din anturajul presedintelui francez, citata de AFP, scrie Mediafax.

Aceasta reuniune se va desfasura in "formatul Normandia", ca in cazul intrevederii organizate la 6 iunie cu ocazia comemorarii Debarcarii aliatilor in Normandia, a precizat sursa citata.

Putin si Porosenko au discutat la Milano despre solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina

Presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Porosenko, s-au intalnit vineri la Milano, in prezenta principalilor lideri europeni, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Cei doi lideri au fost primiti de seful Guvernului italian, Matteo Renzi, la prefectura din Milano, cu ocazia summitului ASEM, care s-a deschis joi. Cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron si liderii Uniunii Europene Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso participa de asemenea la reuniune, la care se discuta solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina.

Presedintele rus, care a aparut zambitor si destins la sosirea sa la prefectura din Milano, a avut cu o seara in urma o intrevedere cu cancelarul german.

Discutiile au vizat diferitele puncte ale acordurilor de la Minsk care trebuie inca implementate, in special acordul de incetare a focului, incalcat in continuare, a precizat o sursa guvernamentala germana.

Presedintele ucrainean a avut de asemenea o intrevedere bilaterala cu cancelarul german.

Intervievat joi seara la iesirea de la dineul organizat in onoarea participantilor la cel de-al 10-lea summit ASEM, Porosenko a declarat ca nu asteapta decat un singur lucru de la intalnirea sa cu Putin: "Pacea si stabilitatea" in Ucraina.

Cei doi lideri s-au intalnit ultima data in august, la Minsk, unde au convenit sa caute solutii pentru incheierea conflictului din estul Ucrainei, unde separatistii prorusi se confrunta cu fortele ucrainene.

Purtatorul de cuvant al Kremlimului: Intre Putin si Merkel exista "divergente serioase" privind Ucraina

"Divergente serioase" exista in continuare pe tema crizei ucrainene intre presedintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkel, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, dupa intalnirea celor doi lideri.

"Exista in continuare divergente serioase privind geneza conflictului intern ucrainean, precum si cauzele profunde a ceea ce se intampla in acest moment", a declarat purtatorul de cuvant pentru agentiile de presa rusesti, pentru AFP, citata de Mediafax.

Presedintele rus Vladimir Putin a avut o intrevedere cu cancelarul german Angela Merkel joi seara tarziu la Milano, in Italia, in cadrul summitului euro-asiatic Asem.

"In cursul acestei intrevederi prelungite (de doua ore si jumatate) si detaliate, Putin si Merkel au verificat minutios punerea in aplicare a acordurilor semnate la Minsk", la 5 septembrie, care au permis instaurarea unui armistitiu - incalcat in mod repetat - in estul Ucrainei intre separatisti si fortele loiale Kievului, a precizat Peskov.

Tot in cadrul summitului Asem, presedintele rus se va intalni, pentru prima oara de la sfarsitul lui august la Minsk, cu omologul sau ucrainean Petro Porosenko, ce acuza Moscova ca sustine separatistii din estul Ucrainei.

Aceasta va avea loc in prezenta mai multor lideri europeni, intre care Angela Merkel, presedintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron si cel italian Matteo Renzi, precum si a liderilor UE Jose Manuel Barroso si Herman Van Rompuy.

Merkel a avut deja o intrevedere, joi, cu Porosenko. Cei doi lideri au deplans faptul ca numeroase puncte, acceptate de cele doua parti in cadrul acordurilor de la Minsk, nu au fost puse in aplicare pentru a permite o incetare a focului completa, potrivit unei surse guvernamentale ucrainene.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Premierul olandez s-a intalnit la Milano cu Putin.
Premierul olandez s-a intalnit la Milano cu Putin. "Am venit sa-i cer o cooperare maxima in solutionarea catastrofei MH17"

Premierul olandez Mark Rutte s-a intalnit, joi, cu presedintele rus Vladimir Putin, caruia i-a cerut, cu aceasta ocazie, o "cooperare maxima" in ancheta privind prabusirea zborului MH17.

Vladimir Putin ameninta ca reduce livrarile de gaze catre Europa daca Ucraina fura din conducte:
Vladimir Putin ameninta ca reduce livrarile de gaze catre Europa daca Ucraina fura din conducte: "Exista un mare risc"

Rusia va reduce la iarna livrarile de gaze catre Europa daca Ucraina "fura" din conductele de tranzit, a avertizat Vladimir Putin, joi, la Belgrad, adaugand ca spera ca nu se va ajunge in aceasta situatie, relateaza Reuters.

Criza din Ucraina. Ce a discutat la telefon Porosenko cu Barack Obama, inainte de a se intalni cu Vladimir Putin
Criza din Ucraina. Ce a discutat la telefon Porosenko cu Barack Obama, inainte de a se intalni cu Vladimir Putin

16 octombrie 2014. Presedintele ucrainean Petro Porosenko a discutat miercuri seara la telefon cu Barack Obama despre procesul de pace in estul Ucrainei, inaintea intalnirii foarte asteptate, vineri, la Milano, cu omologul sau rus Vladimir Putin.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.