Criminalul din Finlanda si-a planuit atacul inca din 2002


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 22:47
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

In locuinta tanarului ucigas, anchetatorii au gasit un bilet de adio, in care el isi justifica gestul prin ura profunda fata oameni.


Baiatul a marturisit ca a planuit atacul inca din 2002. Tragedia, a doua de acest gen in doar un an, a lansat o dezbatere privind permisul de port-arma in Finlanda.

Premierul de la Helsinki a declarat ca legislatia trebuie sa se schimbe, iar conditiile pentru acordarea permisului sa fie inasprite.

In urma incidentului, autoritatile au fost puse intr-o postura extrem de stanjenitoare, dupa ce s-a aflat ca tanarul a fost interogat si eliberat fara probleme, desi isi anuntase intentiile destul de clar, intr-un filmulet postat recent pe internet. Potrivit CNN, autoritatile locale nu au considerat videoul, periculos pentru comunitate.

Potrivit CNN, tanarul avea permis de port-arma de trei luni.

Jukka Forsberg, administratorul liceului, a declarat ca atacatorul purta o masca de schi si se plimba prin cladire cu o plasa mare. La ora la care a avut loc incidentul, erau in campus in jur de 150 de studenti. 

Din relatarile martorilor, imaginile erau de cosmar: cateva tinere cereau ajutorul, in timp ce barbatul le ameninta cu pistolul-automat. 

In aceasta dimineata, presedintele finlandez Tarja Halonen si-a exprimat condoleantele familiilor victimelor si si-a exprimat dezacordul fata de postarile pe internet a videourilor violente.

Macel intr-un liceu din Finlanda! Vezi aici cum s-a intamplat totul!
Presupusul atacator din Finlanda a murit! Vezi aici filmul postat de el!
Concurs de chitara fara instrumente reale in Finlanda!
VIDEO PROTVPLUS.RO