Crestere de 576% a imigrantilor romani si bulgari pe piata muncii din Marea Britanie, in 2014. Ce spun expertii

08-03-2015 12:31


uk

Numarul migrantilor inregistrati in Marea Britanie, veniti din cele mai sarace tari europene, a crescut de sapte ori dupa ce legile de imigratie au fost relaxate, anul trecut.

Potrivit unor date publicate de The Telegraph, cifrele oficiale arata ca 187.370 de romani si bulgari au primit numere nationale de asigurare pe parcusul anului 2004, de la 27.700, cat erau in 2013.

"Asta inseamna o crestere de 576% in doar 12 luni a migrantilor din Romania si Bulgaria, cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, care s-au inregistrat pentru un loc de munca si pentru a primi beneficii de la stat", noteaza jurnalistii britanici.

Acestia precizeaza ca romanii si bulgarii insumeaza acum un sfert din noile numere de asigurare alocate strainilor, conform Departamentului pentru Munca si Pensii.

Expertii spun ca cifrele sugereaza faptul ca multi dintre acesti imigranti se aflau deja in Marea Britanie de mai multe luni sau ani si au lucrat la negru.

The Telegraph mai scrie ca noile cifre ridica temeri cu privire la faptul ca britanicii vor avea dificultati in a-si gasi slujbe, avand in vedere numarul mare de est-europeni inregistrati in serviciile sociale.

La 1 ianuarie 2014, toti romanii si bulgarii au primit aceleasi drepturi de a munci in Marea Britanie, la fel ca cetatenii britanici.
 

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO