Creierul i-a fost complet sters la 22 de ani. Povestea incredibila a femeii careia i s-a dat RESTART


Ultimul update: Duminica 29 Iulie 2012 16:00
Data publicarii: Joi 26 Mai 2011 11:51
Categorie: Stiri externe
Su Meck

Su Meck a fost lovita in cap de un ventilator de tavan. S-a trezit o saptamana mai tarziu, iar memoria ei fusese stearsa total. Sotul sau spune ca de atunci a inceput Su 2.0. Fusese restartata.

Avea 22 de ani, scrie Washington Post, iar din momentul in care s-a produs accidentul, femeia nu a mai stiut nimic. Creierul sau s-a scurtcircuitat si, ca o forma de auto-aparare, i-a dat mintea unui copil de 4 ani - varsta la care orice se regenereaza, de la care incepe cresterea capacitatii cognitive a omului. 

Arestat in 60 de secunde. VIDEO

Nu stia sa citeasca sau sa faca ceva anume singura. Rostea doar cateva fraze. Sotul ei era ingrozit de ce se petrecea, mai ales ca sotia sa era mama a doi copii si devenise ea insasi un copil - trebuia sa ia totul de la zero.

Acum are 45 de ani. Daca in urma cu doua decenii creierul sau era crapat - dupa cum spuneau medicii - ca un jeleu zdruncinat, in prezent femeia a reusit sa-si ia o diploma in muzica la Colegiul Montgomery.

Imaginati-va ca s-a trezit intr-o zi fiind o persoana complet diferita, nu stia nimic despre cei din jur, despre sotul ei, despre copii.

Su povesteste acum ca traia o imensa si continua confuzie: "Ma intrebam mereu, bun si eu ce trebuie sa fac in momentul asta? Care-i planul? Care-i scopul? Trebuie sa fiu persoana care eram sau trebuia sa fiu persoana care sunt?"

In plus, pe langa toate aceste implicatii filosofice si emotionale, imaginati-va cum e sa te indragostesti din nou de un sot pe care nu-l cunosti. Sau cum poti iubi copiii pe care nu-i mai recunosti ca fiind ai tai.

A construit totul de la zero. A invatat sa manance singura, sa se imbrace, sa dea telefoane, sa mearga pe bicicleta, sa citeasca si sa scrie.

Intr-un final a reusit. A invatat chiar sa conduca, iar copiii o ajuta din cand in cand sa-si aminteasca unde a lasat masina. Si-a luat chiar si examenele in muzica si va merge mai departe indiferent ce va urma. Crede ca ceva mai rau decat ce a patit nu are cum sa i se mai intample.

Su Meck canta la tobe melodii de la Led Zeppelin si Pink Floyd, si vrea sa-si dea doctoratul la Smith College din Massachusetts.

Sursa: Washington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO