Creatura letală primită de un copil de 10 ani prin poștă. "Putea să îi provoace moartea"

16-10-2019 20:27

Scorpion

Un scorpion viu, al cărui venin este letal, a fost trimis recent unui băiat de 10 ani din Germania, în locul unui exemplar din aceeaşi specie care ar fi trebuit să fie decedat şi conservat în acril, informează DPA.

Scorpionul, aparţinând speciei Androctonus australis, endemică din Africa de Nord şi Asia de Sud, "sintetizează unul dintre cele mai puternice veninuri din lume", au precizat reprezentanţii centrului.

Păstrarea exemplarelor din această specie ca animale de companie este interzisă în Germania. Scorpionii Androctonus australis fac mai multe victime omeneşti, în fiecare an, în regiunile deşertice în care trăiesc.

Băiatul german dorea să îşi extindă colecţia de scorpioni conservaţi în acril şi a fost ajutat de mama lui atunci când a comandat un exemplar de pe internet. Însă, în timp de despacheta coletul ce a fost transportat la locuinţa sa din apropiere de Munchen, a observat că scorpionul era viu, scrie Agerpres.

"Dacă ar fi deschis cutia, ar fi existat un risc real ca băiatul sau mama lui să fie înţepaţi. Şi, dacă ar fi rămas netrataţi, un astfel de incident ar putea să le provoace moartea", au explicat specialiştii de la acelaşi centru, care găzduieşte scorpionul începând de săptămâna trecută.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO