Covid-19: Un tată nevaccinat din Canada a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul de 12 ani

Ultima actualizare: 13-01-2022 21:17
tata, fiu
Getty

Un tată din Canada care a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19 a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul în vârstă de 12 ani, potrivit BBC.

Un judecător a decis că vizitele sale nu ar fi în "interesul superior" al copilului.

Decizia a fost luată în urma unei solicitări a tatălui de a-și prelungi timpul de vizită pe perioada sărbătorilor.

Hotărârea este prima care privează un părinte de dreptul de vizită pe motiv de imunizare, a declarat un expert în dreptul familiei pentru ziarul Le Devoir.

Decizia judecătorului, luată la sfârșitul lunii trecute în provincia Quebec, suspendă dreptul de vizită al tatălui până în februarie, dacă acesta nu decide să se vaccineze între timp.

Mama, care s-a opus cererii inițiale a tatălui de prelungire a timpului de vizită, a declarat în fața instanței că a descoperit recent că acesta nu a fost vaccinat, folosindu-se de postările sale pe rețelele de socializare pentru a arăta că se opune vaccinurilor.

Mama locuiește cu partenerul ei și cu alți doi copii care sunt prea mici pentru a fi vaccinați anti-COVID.

Judecătorul a declarat că nu este "în interesul superior al copilului să aibă contact cu tatăl lor" din cauza creșterii recente a cazurilor de Covid în Quebec.

Quebec, care a înregistrat cel mai mare număr de decese legate de Covid din Canada, a anunțat la începutul acestei săptămâni că va impune o taxă pentru rezidenții care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Deși aproape 90% dintre rezidenții din Quebec sunt vaccinați, aceștia reprezintă aproape o treime din totalul cazurilor din spitale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO