Cosmarul continua! Aerul e tot mai greu de respirat la Moscova


Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2012 16:40
Data publicarii: Duminica 08 August 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

UPDATE: Rusia se sufoca din cauza caniculei si a fumului provocat de sutele de incendii izbucnite in jurul capitalei, Moscova. Semn ca situatia grava, cum n-a mai fost vreodata, autoritatile au cerut ajutorul statelor europene.

Meteorologii au avertizat ca nu sunt sanse sa ploua mai devreme de miercuri.

Aflata la 100 de kilometri de principalul focar, Moscova se ineaca in fum, iar locuitorii se simt lasati in voia sortii. Turnurile Kremlinului sunt vizibile doar de la citiva metri distanta.

Soferii circula cu farurile aprinse in miezul zilei, iar pe aeroportul Domodedovo zeci de curse au fost aminate ori anulate. Nivelul monoxidului de carbon este de aproape 7 ori peste pragul de alerta.

Pe de alta parte, aproape 200.000 de hectare de padure au fost deja pirjolite, iar focarele se tot inmultesc. Zecile de mii de pompieri si militari mobilizati pe teren par depasiti de situatie.

Un canal lung de 8 kilometri a fost sapat in jurul centralei nucleare de la Sarov pentru a bloca inaintarea flacarilor.

Premierul Vladimir Putin a discutat telefonic cu omologii lui francez si italian, care au promis sa trimita avioane special echipate pentru stingerea incendiilor.

Germania, Statele Unite si Israelul si-au sfatuit cetatenii sa evite deplasarile in Rusia pana cand se va imbunati situatia.

Tags: incendii,

E rau la Moscova: oamenii au masti, din cauza fumului de la incendii! VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO