Coronavirusul ar fi omorât 5 oameni din Coreea de Nord. Cum a mușamalizat Kim Jon-un cazul

Dată publicare: 10-02-2020 12:45
Dată actualizare: 10-02-2020 12:57


Kim

Surse din provincia Pyongan, Coreea de Nord, au raportat că cinci persoane au murit la spitalul Sinuiju, după ce au suferit de febră și se speculează că ar fi fost infectați cu coronavirus.

Autoritățile din Coreea de Nord ar fi ordonat oficialilor de sănătate publică din Sinuiju să elimine rapid cadavrele și să păstreze decesele în secret, potrivit Daily NK.

Unul dintre pacienți a mers la un spital din Sinuiju la sfârșitul lunii trecute, cu simptome similare unei răceli și deși i s-au administrat medicamente, acesta a murit.

De asemenea, la un alt spital din Sinuiju, două zile mai târziu, doi pacienți au primit medicamente pentru febră, dar în cele din urmă au murit.

Alți doi pacienți de la un spital din Wuiju, în apropiere de Sinuiju, au murit la începutul lunii februarie.

Daily NK nu a putut stabili vârsta, sexul, ocupația sau istoricul de călătorie recent pentru niciunul dintre cei 5 morți.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a confirmat oficial niciun caz de infecție cu coronavirus în Coreea de Nord.

Cu toate acestea, OMS își bazează datele privind cazurile de infecție pe rapoartele furnizate de guvernul nord-coreean, ceea ce înseamnă că există limite pentru a confirma cât de veridice sunt datele.

Conducerea nord-coreeană are, însă, antecedente în care nu a raportat focare de boli contagioase.

Oficialii nord-coreeni par să fi fost îngrijorați de faptul că rapoartele despre focare ar putea duce la tulburări interne și ar reprezenta un pericol pentru actualul regim.

„Există zvonuri că în Coreea de Nord se răspândește deja coronavirusul”, a declarat pentru Daily NK o sursă din provincie.

Sursa: Daily NK


VIDEO PROTVPLUS.RO