Coreea de Nord sustine ca poate vindeca Ebola, SIDA, SARS si multe alte boli. De unde se poate cumpara vaccinul si cat costa

Ultima actualizare: 23-06-2015 07:02
vaccin, copii

Autoritatile de la Phenian afirma ca ar fi obtinut cel mai puternic leac din lume.

 Potrivit “Agentiei Centrale de Stiri din Coreea” citata de Guardian, ar fi vorba despre un vaccin care poate vindeca Ebola, SIDA, SARS si MERS – printre altele. Botezat de cercetatorii de la Phenian Kumdang-2, vaccinul ar fi facut din ginseng crescut intr-un sol ingrasat cu pamanturi rare, aur si platina.

Vaccinul ar avea un efect de “revitalizare a sistemului imunitar”, astfel ca, spun nord-coreeni, poate vindeca si cele mai grave maladaii ale acestuia. Nu au fost oferite si probe in acest sens, desi exista un site dedicat acestui panaceu, de unde poate fi si comandat. Vaccinul se vinde printr-o firma din Moscova si o doza costa 1.500 de ruble (ceva mai putin de 110 lei)

Nu e prima data cand Coreea de Nord se lauda cu un asemenea medicament miraculos – s-a mai intamplat si in timpul epidemiilor de gripa aviara din 2006 si 2013. Pe de alta parte, regimul de la Phenian nu reuseste sa lupte cu succes nici macar cu tuberculoza iar recent a interzis accesul turistilor straini pentru sase luni din cauza temerilor ca acestia ar putea aduce Ebola – ceea ce face ca existenta unui vaccin eficient mpotriva acestei boli in Coreea de Nord sa fie cel putin indoielnica.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO