Coreea de Nord evacuează în Rusia străinii plasaţi în carantină din cauza coronavirusului

Ultima actualizare: 02-03-2020 14:22
kim jong un
Getty

Coreea de Nord a închiriat un zbor special care urmează să decoleze vineri de la Phenian către Vladivostok, cu scopul de a evacua cetăţeni străini plasați în carantină din cauza coronavirusului, dezvăluie luni postul chinez CCTV, citat de News.ro.

Phenianul nu a confirmat până în prezent vreo contaminare cu coronavirus, însă a impus perioade de carantină cu o durată de o lună oricărei persoane care prezintă simptome suspecte şi a implementat măsuri ”extrem de puternice”, inclusiv controale consolidate în regiunile de frontieră, în porturi şi pe aeroporturi.

Zborul special al companiei Air Koryo urmează să transporte în principal membri ai agenţiilor internaţionale şi misiunilor diplomatice europene care doresc să părăsească Nordul, precizează CCTV.

Postul american CNN dezvăluia vineri, citând o sursă din Coreea de Nord, un plan aflat în elaborare în vederea evacuării a aproximativ 60 de diplomaţi străini, şi anume germani, francezi şi elveţieni, plasaţi în carantină.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, care a prezidat săptămâna trecută o reuniune specială a Biroul Politic al Partidului Muncitorilor (unic), a dat ordin ”să se închidă canalele care permit acestei boli infecţioase să-şi croiască drum” în Coreea de Nord.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO