Copiii din Coreea de Nord, trimişi în vacanţe de muncă forţată. Trebuie să ucidă 3 iepuri

Dată publicare: 23-11-2018 12:19
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


eleva din Coreea de Nord

Dacă în aproape toată lumea vacanţa e un prilej de bucurie pentru cei mici. În Coreea de Nord, regimul de la Phenian a reuşit să o transforme într-un coşmar.

Pe lângă vacanţa de vară şi cea de iarnă, şcolarii au fost informaţi recent că vor beneficia şi de „vacanţă de plante comestibile” şi „vacanţă de ghinde” – în care sunt trimişi practic la muncă forţată, potrivit Daily NK. Elevii de gimnaziu şi de liceu au parte şi de „vacanţa de lemn de foc”.

În aceste vacanţe, copiii sunt trimişi în zonele de munte, unde trebuie să îndeplinească cote de colectare a plantelor sau, în cazul celor mai mari, a lemnelor pentru foc. În medie, ei trebuie să aducă 1 kilograme de plante sălbatice comestibile, 5 kilograme de ghinde, să ucidă 3 iepuri ca să aducă 3 piei de iepure şi, în cazul elevilor mari, să strâng 5 kilograme de lemne de foc.

De asemenea, unele şcoli le cer elevilor să aducă şi o pereche de mănuşi pentru „oamenii muncii de pe şantiere”.

Dacă nu reuşesc să realizeze cotele, trebuie să achite o amendă, echivalentă cu 2 dolari americani. Mulţi elevi săraci, care nu pot plăti această sumă, preferă să nu vină la şcoală până când nu au strâns cota sau să muncească ca zilieri pentru a strânge bani de amendă.

Sursa: Daily North Korea


VIDEO PROTVPLUS.RO