Convorbire Putin-Merkel. Ce soluție au cei doi pentru criza nord-coreeană

Cancelarul german, Angela Merkel, Vladimir Putin
Pro TV

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, au discutat la telefon despre "acțiunile provocatoare ale Phenianului, care ignoră rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU".

Ei au confirmat că reglementarea situației din Peninsula Coreeană este "posibilă doar pe calea negocierilor între toate părțile implicate", a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, la finalul convorbirii celor doi lideri, care a avut loc la inițiativa părții germane, informează TASS, conf

"Vladimir Putin și Angela Merkel au condamnat în mod ferm ignorarea de către Phenian a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. A fost subliniat că astfel de pași contravin principiilor de neproliferare globală, creează o amenințare serioasă la adresa păcii și securității regionale", se spune în comunicatul serviciului de presă al președinției ruse.

"A fost confirmat că reglementarea acestei crize este posibilă exclusiv prin mijloace politico-diplomatice, prin intermediul negocierilor între toate părțile implicate", adaugă comunicatul, informând totodată că Putin și Merkel au convenit "să continue discutarea situației la nivel de miniștri de externe".

Puțin mai devreme, luni, purtătorul de cuvânt al cancelariei federale germane anunța că Angela Merkel, care a discutat deja pe marginea problemei nord-coreene cu alți lideri, inclusiv cu președintele american Donald Trump, cu cel francez Emmanuel Macron, cu cel sud-coreean Moon Jae-in și cu premierul nipon Shinzo Abe, va avea o convorbire telefonică și cu președintele Putin.

Citește și
Kim Jong-un
Coreea de Nord a amenințat SUA că vor ”plăti scump”. Declarația care i-a scos din minți pe nord coreeni
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Berlinul, a subliniat Steffen Seibert, este în continuare pregătit să susțină discuțiile pe marginea modalităților de a găsi o soluție pașnică la criza nord-coreeană, Germania fiind una dintre cele câteva țări care au relații diplomatice cu Phenianul.

Regimul nord-coreean a efectuat la 3 septembrie al șaselea test nuclear, declarând că aceasta a fost o bombă cu hidrogen sau o bombă H miniaturizată, capabilă să fie montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

Aceste activități nucleare și balistice contravin rezoluțiilor ONU, ceea ce i-au atras Coreei de Nord sancțiuni internaționale de șapte ori.

Cele mai severe sancțiuni aplicate până acum Coreei de Nord de către Națiunile Unite, impuse doar cu o săptămână în urmă, au vizat exporturile nord-coreene de minereu de fier, cărbune și produse piscicole. De asemenea au fost impuse interdicții de călătorie și înghețări de active împotriva unor persoane fizice și juridice având legătură cu regimul de la Phenian.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Coreea de Nord lansează amenințări înaintea Consiliului ONU: ”Durere și suferință”
Coreea de Nord lansează amenințări înaintea Consiliului ONU: ”Durere și suferință”

Coreea de Nord amenință Statele Unite că vor simți „durere și suferință” pentru decizia lor de aplicare a unor noi sancțiuni asupra regimului de la Phenian, ca urmare a celui mai recent test nuclear.

Coreea de Nord a amenințat SUA că vor ”plăti scump”. Declarația care i-a scos din minți pe nord coreeni
Coreea de Nord a amenințat SUA că vor ”plăti scump”. Declarația care i-a scos din minți pe nord coreeni

Coreea de Nord a amenințat SUA ca vor ”plăti scump” după ce ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a spus că Phenianul ”cerșește război”, relatează Bloomberg.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.