Conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump au fost blocate „pe termen nedeterminat”

Ultima actualizare: 09-01-2021 07:57
Donald Trump
Getty

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump au fost blocate „pe termen nedeterminat”, cel puțin până când Joe Biden îl va înlocui ca președinte al SUA, pe 20 ianuarie, a anunțat Mark Zuckerberg.

Fondatorul Facebook a postat joi un mesaj în care condamnă „evenimentele șocante din Washington DC.

Conturile sunt active, dar Trump nu mai poate publica nimic pe paginile sale.

Mesajul integral al lui Mark Zuckerberg:


„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a admite mai degrabă, decât a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitolului, a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Ieri am eliminat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor - și probabil intenția lor - ar fi să provoace violențe suplimentare.

După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase și zilele după inaugurare trec în mod pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem interdicția pe care am pus-o pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO