Reactia Armatei americane dupa ce hackeri ai Statului Islamic au spart conturile de Twitter si Youtube ale CENTCOM

Ultima actualizare: 15-01-2015 00:15
cover

Comandamentul Centrul american (CENTCOM) a confirmat ca propriul cont de Twitter a fost vizat de un atac cibernetic atribuit retelei teroriste Stat Islamic.

"Contul oficial de Twitter al CENTCOM a fost suspendat din cauza unui atac cibernetic", anunta Pentagonul. "Au fost luate masurile adecvate pentru remedierea problemei", a precizat Departamentul american al Apararii.

O grupare afiliata retelei teroriste Stat Islamic a efectuat un atac cibernetic contra contului oficial de Twitter al Comandamentului central al SUA, difuzand amenintari contra trupelor americane, relateaza Washington Post.

Mesajele atribuite hackerilor au inceput sa apara pe contul Twitter al CENTCOM la ora 12.30 (19.30, ora Romaniei). Hackerii au postat amenintari la adresa militarilor americani, semnand cu numele "CyberCaliphate" (CalifatCibernetic) sau "Stat Islamic in Irak si Siria".

"Soldati americani, venim! Paziti-va spatele!" si "ISIS, te iubesc", sunt cateva dintre mesajele transmise prin contul oficial de Twitter al CENTCOM.

Armata americana a anuntat ca nicio informatie clasificata nu a fost difuzata pe Internet. "Potrivit primelor estimari, nicio informatie clasificata nu a fost postata, iar datele publicate pe Internet nu provin din serverele sau conturile Centcom in retele de socializare", a declarat comandamentul american într-un comunicat.

Comandamentul Central al Statelor Unite (CENTCOM) coordoneaza campania internationala de raiduri aeriene impotriva pozitiilor din Siria si Irak ale grupului terorist Stat Islamic.

Reteaua terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupa teritorii din Siria si Irak, unde a proclamat un "califat".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!