Contrabandă cu sânge. De ce chinezoaicele încalcă legea pentru a afla sexul bebelușilor

14-10-2019 10:46

familie china

Un fenomen bizar a luat amploare în ultimii trei ani, în China, unde analizele celulelor fetale din sânge pentru depistarea sexului bebelușilor este interzisă.

Oamenii sunt plătiți să transporte în clinicile din Hong Kong probe de sânge pentru a le permite viitorilor părinți să afle sexul bebelușilor.

Deși s-a renunțat parțial la politica “copilului unic”, multe cupluri din China încă optează pentru un singur copil, dorindu-și ca acesta să fie băiat.

În urma acestui fenomen, au apărut zeci de agenții online care își oferă serviciile pentru a transporta sângele în Hong Kong.
Reprezentantul unei astfel de companii a declarat, pentru CNN, că “femeile își pot face analizele încă de când sunt însărcinate în primele șase – șapte săptămâni. Ele pot merge la spital sau pot chema acasă o asistentă pentru a li se preleva sânge.”

Femeile sunt sfătuite să ascundă și să trimită fiolele în jucării de pluș sau în pungi cu chipsuri pentru a trece cu bine de controalele de la graniță. „Nu mai angajăm curieri. Este mult prea riscant”.

China a interzis, în 2002, prin Legea Planningului familial, analizele pentru testarea de gen pentru a preveni extinderea dezechilibrului de gen al țării.

Laboratoarele din Hong Kong sunt autorizate să efectueze teste numai dacă proba de sânge a pacientului i-a fost trimisă de către un medic înregistrat, conform codului de practică al laboratoarelor medicale. Dar multe laboratoare aleg să ignore acest lucru, a declarat Kwok Ka-Ki, membru al parlamentului din Hong Kong, care este și urolog.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO