Consecintele accidentului aviatic din Alpi. SUA va revizui normele de evaluare a sanatatii mintale si emotionale a pilotilor

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03
germanwings

SUA intentioneaza sa revizuiasca normele de evaluare a sanatatii mintale si a starii emotionale a pilotilor pe avioanele de linie americane, a anuntat miercuri Agentia federala a aviatiei (FAA), relateaza Agerpres.

"Pilotii americanii sunt supusi unor teste medicale fiabile, dar accidentele recente inregistrate in alte parti ale lumii au determinat FAA sa reexamineze problema importanta a aptitudinilor pilotilor", potrivit unui comunicat difuzat de agentia guvernamentala americana.

Un avion al companiei Germanwings s-a prabusit la sfarsitul lunii martie in Franta, facand 150 de victime. Copilotul aparatului a provocat deliberat catastrofa. El suferea de depresie si a ascuns sistematic angajatorului starea sa de sanatate.

Agentia federala americana a incredintat o misiune unei comisii specializate, ARC, constituita din experti americani si internationali din industria aviatiei si din medici specializati. Aceasta urmeaza sa faca recomandari in urmatoarele sase luni. ARC se va focaliza pe aspecte legate de sanatatea mintala si emotionala, metodele utilizate pentru evaluarea acestora si obstacolele in semnalarea lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO