Confundati cu o familie de romi,mai multi romani aflati in vacanta in Mexic,somati sa plece din tara


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 19:33
Categorie: Stiri externe

Mexicul poate fi o destinatie interzisa pentru turistii romani. Mai multe cupluri, care visau la o vacanta de vis in Cancun, au fost intampinate, la coborarea din avion, de politia de frontiera.

Au fost instiintate ca n-au voie sa intre in tara si daca nu se intorc de buna voie risca sa ajunga direct in inchisoare.

Romanii au aflat mai tarziu ca, desi aveau excursii platite si bilete dus-intors, au fost tratati ca potentiali infractori, la fel ca familiile de romi care incercasera inainte sa ajunga fara viza, din Mexic in Statele Unite.

Turistii romani s-au plans de lipsa de sprijin din partea consulatului nostru.

"Impreuna cu sotia mea, ne-am luat un concediu pentru luna de miere, ne-am casatorit acum trei saptamani si ne-am luat concediu pentru Mexic, bilete dus intors, cazare acolo, absolut tot", spune Catalin Dedu.

Mai multe cupluri de turisti romani se aflau in acelasi avion. Cand au ajuns pe aeroportul din Cancun, au fost intampinati de politia de frontiera si dusi la interogatoriu, in camere separate.

"Ne-au oprit pe toti acolo, ne-au luat la verificat. Le-am aratat ca avem acte, tot ce trebuie. Pur si simplu nu ne-au lasat sa intram in tara, ne-au obligat sa venim inapoi cu acelasi avion, a stat avionul 2 ore dupa noi. Nu ne-au dat niciun detaliu, nu ne-au spus de ce... Am sunat la ambsada si de la ambasada ne-au spus sa trimitem mail", spune Catalin Dedu.

"Intrebari de genul de ce ati venit? Cat stati? Daca am adus cu noi lucruri care nu sunt declarate? Cati bani avem? De unde suntem? Cati suntem? De cand suntem impreuna? De cat timp suntem casatoriti? De cat timp suntem in spania? Cati bani am adus la noi?" povesteste Dan Roman.

Ulterior, turistii romani au aflat ca pe aeroportul din Cancun era o familie de romi - care, sustin autoritatile mexicane - ar fi incercat sa ajunga clandestin din Mexic in Statele Unite.

Nu era prima tentativa de acest fel. Si, din cauza romilor, cred turistii romani, si ei au fost priviti ca potentiali infractori. Desi aveau excursii platite si bilete in regula.

La intoarcere, avionul a facut escala la Zurich, in Elvetia.

"Ne-a asteptat in Zurich, iar politia ne-a luat cu duba, ne-a dus iar la interogatoriu, cati bani ai la tine, ce ai facut. Ne-au dat niste hartii, bineinteles ei au scris acolo ca n-am fost cooperativi, ca n-am vorbit engleza, desi stim toti", precizeaza Catalin Dedu.

Romanii se intreaba, pe buna dreptate, cine ii despagubeste, pentru ca au platit degeaba excursii de cateva mii de euro. Si se plang de lipsa de sprijin din partea consulatului roman.

 

Tags: turisti, romani, mexic,

Calatorie in timp pentru turistii care au ajuns weekendul acesta in Sighetul Marmatiei
Conacele odata in paragina au fost salvate de straini, care le-au transformat in adevarate bijuterii
VIDEO PROTVPLUS.RO