Conflict acid între Donald Trump și Greta Thunberg. „Cât de ridicol, relaxează-te!”

Ultima actualizare: 12-12-2019 20:14
Trump - Greta
Getty

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o din nou, joi, pe adolescenta de 16 ani Greta Thunberg, declarând că desemnarea activistei suedeze Persoana Anului 2019 de revista americană Time este ''ridicolă''.

Thunberg a devenit miercuri laureata acestei distincţii anuale onorifice ca recunoaştere pentru activitatea sa care a inspirat milioane de tineri să lupte împotriva schimbărilor climatice.

„Cât de ridicol. Greta trebuie să ia măsuri pentru a-şi gestiona furia, apoi să meargă, aşa cum se făcea pe vremuri, la un film cu un prieten! Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!", a scris Trump pe Twitter, comentând postarea unui alt utilizator care o felicita pe Thunberg.

Nu este pentru prima dată când Thunberg este ţinta ironiilor preşedintelui republican.

În luna septembrie, Trump a republicat pe Twitter un videoclip al discursului susţinut de adolescentă la un summit ONU pe teme climatice în care i-a denunţat furioasă pe liderii mondiali pentru eşecul măsurilor împotriva încălzirii globale adresându-le întrebarea "Cum îndrăzniţi?".

Preşedintele american a comentat sarcastic: "Pare o tânără foarte fericită, pe care o aşteaptă un viitor luminos şi minunat. E o privelişte atât frumoasă!"

Replica Gretei

 

În replică, Greta Thunberg şi-a schimbat textul biografiei contului său de Twitter, care acum o descrie precum „o adolescentă care încearcă să-şi gestioneze furia. În prezent, mă relaxez şi privesc, ca pe vremuri, un film împreună cu un prieten".

Biografia afişată de adolescenta suedeză pe Twitter a devenit o platformă prin care Thunberg răspunde criticilor.

În ultimele luni, Greta s-a descris ca "o tânără foarte fericită care îşi aşteaptă viitorul luminos şi minunat" sau ca "o adolescentă amabilă, dar prost informată", ca răspuns la comentariile făcute la adresa ei de Donald Trump, respectiv Vladimir Putin.

Potrivit celei mai recente modificări, biografia sa conţinea un singur cuvânt - ''Pirralha'' -, sintagmă portugheză care semnifică "copil răsfăţat", folosită de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro la adresa tinerei activiste.

Persoana anului 2019

 

Greta Thunberg a fost desemnată miercuri Persoana Anului 2019 de revista americană Time, fiind lăudată de editorii acestei publicaţii pentru faptul că a iniţiat o campanie de mediu în august 2018, care s-a transformat apoi într-o mişcare globală.

Tânăra activistă suedeză apare pe coperta celui mai recent număr al revistei Time. Fotografia ei este însoţită de titlul “Puterea tinereţii”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO