Condamnare record pentru doi români din Italia care au furat o cartelă de 10 euro


Ultimul update: Luni 11 Februarie 2019 10:49
Sursa: laprovinciacr.it
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019 09:26
Categorie: Stiri externe
cartela telefonica

Un român de 25 de ani a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, în timp ce partenera lui, de 27 de ani, a primit opt luni, pentru furtul unei cartele telefonice în valoare de 10 euro.

Sentința a fost pronunțată recent, deși fapta celor doi s-a petrecut în toamna anului 2014.

Cei doi români au furat dintr-un hipermarket Bennet din Castelvetro, Modena, o cartelă de 10 euro, scrie laprovinciacr.it.

"Furtul unei cartele telefonice de doar 10 euro a costat un cuplu de români, rezidenți la Cremona, o condamnare de un an și patru luni pentru bărbat și opt luni pentru femeie", scrie sursa citată.

Furtul a fost denunțat de carabinieri.

Cei doi români au primit pedepse atât de severe, deși prejudiciul a fost mic, deoarece au fost acuzați de "tâlhărie improprie" și nu de furt, după ce au amenințat un angajat care a încercat să-i oprească.

Potrivit legii italiene, conform articolului 628 din Codul Penal, infracțiunea de tâlhărie improprie este definită ca fiind "folosirea violenței sau amenințărilor imediat după comiterea furtului, pentru a păstra bunul sustras, pentru a șterge urmele infracțiunii sau ca să-și asigure scăparea".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: laprovinciacr.it

VIDEO PROTVPLUS.RO