Compania Spanair, pusa la zid dupa tragedia aviatica din Madrid

Ultima actualizare: 22-09-2012 23:43

Ziarele spaniole vorbesc despre problemele financiare ale firmei si se intreaba daca nu cumva patronii faceau economii in dauna securitatii pasagerilor.

In tot haosul, exista si o veste buna: sase dintre persoanele grav ranite se simt mai bine, iar medici spun ca au sanse de supravietuire. 

Potrivit cotidianului El Pais, chiar in ziua dramei, pilotii Spanair amenintau cu greva din cauza problemelor de organizare. Cert este ca aparatul a avut probleme inca de la prima tentativa de decolare. O recunosc chiar responsabilii companiei, insa resping orice legatura cu dezastrul produs 90 de minute mai tirziu.

Ramane alta intrebare fundamentala: au incercat pilotii sa faca ceva pentru redresarea avionului sau nici n-au avut timp sa reactioneze? Ultima ipoteza a anchetatorilor sustine ca ei au pierdut controlul aparatului chiar in momentul decolarii, din cauza unor fragmente desprinse din motorul stang care ar fi lovit coada avionului si i-ar fi rupt carma.

Rudele celor 153 de victime sunt puse acum in situatia cumplita de a-i identifica pe cei dragi. In cazul a 94 dintre morti, trupurile sunt insa atat de arse, incat va fi nevoie de teste ADN.

In ultimele 24 de ore, marturiile de solidaritate s-au inmultit. Printul mostenitor Felipe si sotia lui Letizia i-au vizitat pe raniti, fiind urmati la cateva ore de regina Sofia si regele Juan Carlos.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO