Comisia Europeană ar putea renunţa la planul de ieşire din izolare, anunţat pentru miercuri

Dată publicare: 07-04-2020 23:36
Dată actualizare: 08-04-2020 07:18


ursula von der leyen

Comisia Europeană a pregătit un plan de revenire economică pentru statele membre. Reacția mai multor guverne i-a descurajat însă pe oficialii de la Bruxelles, care vor renunța la idee, scrie Politico.eu.

Guvernanții din statele grav afectate de pandemie, precum Spania și Italia, se tem că este prea devreme pentru un asemenea plan, care ar putea transmite un semnal greșit milioanelor de oameni care trebuie să stea în izolare la domiciliu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula vor der Leyen, intenționa să anunțe, miercuri, ''orientări'' pentru a asigura o ieşire coordonată din perioada de izolare, potrivit unui anunț făcut purtătorul său de cuvânt, Eric Mamer.

''Credem că este important să ieşim cu aceste propuneri acum întrucât anumite state membre au început deja să anunţe primii paşi în această direcţie pentru săptămânile care vin şi ni se pare foarte important ca acest lucru să se poată face în manieră coordonată'', a precizat, marți, reprezentantul Comisiei Europene, citat de France Press.

Austria şi Danemarca sunt primele state membre care au prezentat propriile planuri de ridicare a măsurilor de izolare, scrie Agerpres.

Austria a publicat luni un calendar care detaliază planul său de ridicare a restricţiilor în vigoare contra pandemiei; acest plan va începe după Paştele catolic, pe 12 aprilie, prin redeschiderea micilor afaceri.

La rândul său, şefa guvernului danez Mette Frederiksen a anunţat, tot luni, o ridicare graduală a restricţiilor, cu redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor primare pe 15 aprilie.

Și Germania, Cehia și Marea Britanie pregătesc o ieșire treptată din izolare. 

Sursa: M.I.


VIDEO PROTVPLUS.RO