Codul rutier italian s-a schimbat. Cum vor fi afectați românii care au mașinile înmatriculate acasă

Ultima actualizare: 07-12-2018 19:49

Românii care locuiesc în Italia şi-ar putea trimite maşinile în ţară familiilor. Dacă circulă acolo cu maşini înmatriculate la noi riscă amenzi de sute de euro şi confiscarea autoturismelor.

Codul rutier italian s-a schimbat şi a fost interzisă circulaţia vehiculelor înmatriculate din străinătate, mai mult de 60 de zile. Dacă vor totuşi să le păstreze, cei vizaţi vor plăti taxe mari.

Mai mulţi români din Italia, care şi-au luat maşini şi le-au înmatriculat aici au fost deja opriţi de poliţie.

Andi Radiu, jurnalist Gazeta Românească Italia: "Din informaţiile noastre sunt câteva zeci de români care au fost opriţi până acum, cărora li s-a retras certificatul de înmatriculare, au primit amenzi şi nu au avut dreptul să se deplaseze cu maşina decât până în parcare."

Român stabilit în Italia: "L-a tras pe dreapta, iniţial i-a dat amendă 60 de euro. I-a confiscat maşina. Apoi a plătit 350 de euro pentru parcare şi tot."

Românii au la dispoziţie180 de zile să îşi înmatriculeze maşina în Italia, timp în care nu au voie să conducă. A doua variantă este să îşi aducă maşina acasă. Înainte de asta, trebuie însă să ceară de la Poliţia Rutieră din Italia un document pentru a părăsi ţara fără să fie amendaţi din nou.

Silvia Dumitrache, activist civic în Italia: "Asigurarea pe care o închei în Italia în primii ani e foarte scumpă."

Dacă după perioada de graţie nu se pun la punct cu actele, maşina va fi pusă sub sechestru, iar proprietarul va fi amendat cu până la 7.000 de euro. Aşa că în următoarele 6 luni, România ar putea fi invadată de maşini aduse din peninsulă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO