Cod roşu în regiunile din Spania unde locuiesc cei mai mulţi români. Oraşul Castellon a devenit un lac uriaş

Dată publicare: 19-10-2018 18:55
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


În Spania este deja cod roșu de furtuni în Valencia și Castellon, unde locuiesc oficial peste o sută de mii de români.

Plouă torențial de 24 de ore, iar străzile sunt pline cu apă. Școlile au fost închise, și oamenii sfatuiți să stea în case. Vârful dezastrului este așteptat la noapte, cand deasupra Mării Mediterane, se vor ciocni, doi cicloni. Ministerul nostru de Externe a emis o atenționare, de călătorie.

Oraşul Castellon de la Plana a devenit un lac uriaş. Au căzut chiar şi peste 100 de litri pe metrul pătrat, iar maşinile şi autobuzele abia mai pot înainta. Aici locuiesc oficial peste 40 de mii de romani, dar numărul real ar fi mai mare.

Oamenii ies din casă doar în caz de urgenţă.

Manuel Păduraru, consilier local Castellon de la Plana:”în ultimele 24 de ore au căzut aici la noi în oraş 105 litri pe metrul pătrat, iar în provincie s-a ajuns până la 200 de litri pe metrul pătrat. Toate unităţile de urgenţă sunt în alertă."

Meteorologii preconizează că vineri seară, doi cicloni se vor ciocni deasupra Mării Mediterane, iar rafalele de vânt şi furtuna se vor dezlănţui pe coasta de Est a Spaniei.

Până acum din fericire nu exista pagube. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în zona de est a Spaniei. Din cauza precipitaţiilor, exista riscul ca zborurile să fie amânate. Romanii de acolo pot apela şi la Consulatul nostru din Castellon, care a anunţat că este disponibil non-stop, pentru situaţii de urgenţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO