Cod roșu de vreme rea în Croația. Avertismentul MAE pentru români

Ultima actualizare: 27-12-2019 21:11
Croația
Getty

MAE informează cetăţenii români ce călătoresc în Croația că, începând de pe 28 decembrie, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi din cauza intensificărilor vântului, urmând să fie afectate inclusiv transportul maritim şi furnizarea energiei electrice.

Conform unui comunicat transmis vineri, autorităţile locale din Croaţia au emis, pentru data de 28 decembrie 2019, un cod roşu pentru canalul Velebit, fiind posibile intensificări ale vântului, ce vor atinge o viteză de până la 130 km/h, un cod portocaliu de vânt puternic pentru regiunile Rijeka, Split, golfurile Kvarner şi Kvarnerić şi un cod galben de intensificări ale vântului pentru regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Dubrovnik, Istria şi Dalmaţia.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de autorităţile locale, vor fi afectate transportul maritim şi furnizarea energiei electrice, relatează Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă „112".

De asemenea, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO