Cladire de 17 etaje prabusita la Teheran: 25 de persoane sunt inca date disparute. 20 de pompieri au murit in interventie

Ultima actualizare: 23-01-2017 06:58
cladire prabusita Teheran

Oficiali iranieni au anuntat ca 25 de persoane inca sunt date disparute dupa prabusirea unui imobil comercial de 17 etaje, joi la Teheran, in afara celor 20 de pompieri care au murit in aceasta tragedie, relateaza Reuters.

''Politia a primit informatii despre disparitia a 25 de persoane. Cerem populatiei sa raporteze daca lipseste vreun membru al familiei, care lucra in cladirea Plasco'', a spus un reprezentant al politiei iraniene.

Dupa declansarea incendiului, in dimineata zilei de joi, Plasco Building a fost imediat evacuata, inainte de a se prabusi intr-un urias nor de praf, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publica iraniana.

Doar pompierii se aflau in interiorul cladirii atunci cand aceasta s-a prabusit. De-a lungul intregii zile de joi, echipele de salvare au efectuat cautari pentru a incerca sa-i gaseasca pe pompierii prinsi sub daramaturi. Zeci de ambulante si masini de pompieri au venit la locul tragediei.

Situat in zona de sud a Teheranului, Plasco Building era una dintre cele mai inalte cladiri construite in capitala iraniana la inceputul anilor '60 ai secolului trecut. In cladire se aflau un centru comercial si circa 400 de ateliere de haine.

Plasco Building a fost construita in 1962 de un prosper om de afaceri evreu, Habibollah Elghanian, care dupa revolutia islamica din 1979 a fost condamnat la moarte si executat pentru presupusele sale legaturi cu Israelul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO