Civili masacraţi de o dronă, când se întorceau de la un picnic. Cine ar fi comandat atacul

Ultima actualizare: 15-02-2020 10:43
Civili masacraţi de o dronă, când se întorceau de la un picnic. Cine ar fi comandat atacul
Twitter

Cel puţin nouă civili au fost ucişi într-un atac cu dronă executat vineri seară de forţele americane în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, au afirmat oficiali locali, potrivit DPA.

Atacul a avut loc într-o zonă controlată de talibani, au spus consilierii regionali Abdul Qahar Qadir şi Ajmal Omar.

Ţintele erau luptători talibani, însă au fost ucişi numai civili, potrivit lui Ataullah Khogyani, purtătorul de cuvânt al guvernatorului respectivei provincii.

Consilierul Ajmal Omar a adăugat că victimele se întorceau de la un picnic dintr-o regiune vecină la momentul când a avut loc atacul.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a spus că au fost lovite două autovehicule cu pasageri care transportau 11 civili. Forţele militare americane din Afganistan nu au răspuns încă la o solicitare de a comenta informaţiile, precizează DPA.

Nangarhar este printre cele mai volatile provincii, unde sunt activi militanţi atât talibani, cât şi ai Statului Islamic.

În noiembrie, preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat că organizaţia Statul Islamic a fost învinsă în estul ţării.

Atacul survine de asemenea în contextul în care negociatorii americani şi talibani se apropie de un posibil acord după mai mult de un an şi jumătate de discuţii menite a pune capăt războiului în desfăşurare din Afganistan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO