Cine este femeia care i-a rămas loială lui El Chapo până la final: “Îl admir ca om”

Ultima actualizare: 14-02-2019 10:30
emma coronel
Agerpres

Emma Coronel Aispuro a devenit o figură familiară și controversată în timpul audierilor soțului său, Joachin “El Chapo” Guzman, în Statele Unite.

Timp de trei luni, femeia în vârstă de 29 de ani i-a stat alături, la fiecare proces, bărbatului de 61 de ani. A ascultat toate mărturiile celor chemați în proces, martori, victime și colaboratori, inclusive mărturii despre viol, crime și tortură. În ciuda declarațiilor, femeia i-a rămas loială, scrie BBC News.

"Nu-l cunosc pe soțul meu așa cum încearcă ceilalți să-l portretizeze. Îl admir ca om, ca pe bărbatul pe care l-am cunoscut și cu care m-am căsătorit", a declarat Emma.
Pentru Emma Coronel, Guzmán - găsit vinovat de trafic de droguri, arme și spălare de bani, a fost "un excelent tată, prieten, frate, fiu, partener".

În urma acuzațiilor, soțul ei este foarte probabil să-și petreacă restul vieții în spatele gratiilor într-o închisoare de înaltă securitate din SUA. Mulți se întreabă cum soția lui El Chapo a scăpat de acuzații, susținându-se că l-ar fi ajutat pe lordul drogurilor să evadeze din închisoare, acuzații pe care femeia le-a negat.

În două rânduri a fost descoperit în posesia ei un telefon cu care ținea legătura cu Guzman, în ciuda faptului că acest lucru era interzis.

Emma este născută în California, însă a crescut în orașul mexican Canelas, în statul Durango. Tânăra l-a întâlnit pe El Chapo pe când avea doar 17 ani, în timpul unei petreceri.

Câteva luni mai târziu, ea a participat la un concurs de frumusețe pe care l-a și câștigat câștigat. Presa mexicană a relatat că El Chapo a anunțat atunci că se va căsători cu ea. Astfel, Emma a devenit a treia soție a lordului drogurilor.

"Aș spune că ceea ce m-a cucerit a fost felul în care am vorbit, modul în care s-a comportat cu mine, modul în care am început să ne înțelegem ca prieteni și de aici a venit totul", a spus ea pentru publicația LA Times, în 2016.

Tatăl Emmei, Inés Coronel Barreras, a fost mai târziu condamnat pentru traficul de droguri. El a fost un membru important al cartelului Sinaloa, al cărui lider a fost Guzmán. Unchiul ei, Ignacio "Nacho" Coronel, ucis în 2010, a fost un alt membru-cheie al bandei.

În puținele ocazii în care a oferit interviuri, Emma și-a portretizat soțul ca un erou. "El ar fi incapabil să atingă o femeie cu intenții nepotrivite, să o oblige să facă ceva împotriva voinței ei", a declarat tânăra soție a lui El Chapo pentu publicația LA Times.

În urma procesului în care lordul drogurilor a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare, martorii au declarat că Guzman a drogat și a violat fete minore, a îngropat de viu un inamic și a instalat în propria casă o camera de tortură.

Pentru a-și arăta solidaritatea față de soț, Emma purta haine în aceleași nunațte cu cele ale lui. Guzmán își salute soția de fiecare dată când intra în sala de judecată, iar după ce s-a primit sentința finală, bărbatul i-a făcut un semn că totul va fi bine.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO