Cine a revendicat atacul terorist din Turcia, soldat cu cel putin 37 de morti si 125 de raniti


Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 12:51
Categorie: Stiri externe

Soimii Libertatii Kurdistanului (TAK), o grupare radicala apropiata rebelilor Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat atentatul cu masina-capcana de la Ankara, soldat cu cel putin 37 de morti si 125 de raniti, relateaza AFP si Reuters.

"In seara zilei de 13 martie, la ora 18:45, a fost comis un atentat sinucigas pe strazile capitalei republicii turce fasciste. Revendicam acest atac", a anuntat acest grup intr-o declaraţie publicata pe site-ul sau, afirmand ca atacul constituie o riposta la operatiunile de securitate efectuate de fortele turce in sud-est, cu populatie majoritara kurda, transmite Agerpres.

Potrivit TAK, tinta lor au fost fortele de securitate, dar dupa ce a intervenit politia au fost ucisi numerosi civili. Gruparea a avertizat ca noi pierderi de vieti omenesti in randul civililor vor fi inevitabile in atacurile sale.

TAK a mai revendicat in trecut un atac cu masina-capcana comis in Ankara in luna februarie si soldat cu 29 de morti. Gruparea sustine ca s-a separat de PKK, insa expertii afirma ca cele doua grupari au relatii stranse.

FULLSCREEN
Cine a revendicat atacul terorist din Turcia, soldat cu cel putin 37 de morti si 125 de raniti
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO