Cinci rachete Katiuşa au căzut în apropierea ambasadei SUA la Bagdad


Ultimul update: Duminica 26 Ianuarie 2020 20:37
Data publicarii: Duminica 26 Ianuarie 2020 20:30
Categorie: Stiri externe
Cinci rachete Katiuşa au căzut în apropierea ambasadei SUA la Bagdad

Cinci rachete Katiuşa au căzut duminică în apropierea ambasadei SUA la Bagdad.

Acesta a fost încă unul dintre frecventele atacuri asupra acestei ambasade, care se repetă fără a face victime, după escaladarea tensiunilor dintre Iran şi SUA în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani de către o dronă americană în capitala irakiană, informează agenţia EFE.

Potrivit unei surse din Ministerul de Interne irakian, cele cinci proiectile au căzut aproape de misiunea diplomatică americană, aflată în aşa-numita Zonă Verde fortificată. La rândul ei, Celula de Informare şi Securitate a guvernului irakian a confirmat că cinci rachete Katiuşa au lovit Zona Verde fără să provoace victime, dar nu a făcut nicio referire la ambasada americană.

Şi pe 20 ianuarie trei rachete de acelaşi fel au căzut în apropierea ambasadei SUA. Autorităţile irakiene au anunţat atunci deschiderea unei investigaţii, dar până în prezent nu au vorbit despre posibilii autori ai atacului.

Washingtonul pune aceste atacuri pe seama miliţiilor irakiene sprijinite de Iran, precum Kata'ib Hezbollah. Despre aceasta din urmă autorităţile SUA afirmă că este responsabilă şi pentru atacul soldat cu moartea unui contractor american pe 27 decembrie în nordul Irakului, atac urmat o săptămână mai târziu de operaţiunea americană în urma căreia generalul Soleimani, comandantul Forţei Quds, a fost ucis în zona aeroportului din Bagdad.

Sursa: Agerpres

Atac cu rachete în apropierea ambasadei Statelor Unite din Irak
Donald Trump sugerează că Soleimani încerca să arunce în aer ambasada SUA
Atacuri cu rachete asupra forţelor americane din Irak. A fost vizată şi ambasada SUA
VIDEO PROTVPLUS.RO