Ciclonul Marcus a dezgropat o bacterie mortală, care a ucis deja 3 persoane

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
ciclon, furtuna
Getty

O boală mortală amenință viața locuitorilor din Australia, după ce ciclonul Marcus a lovit regiunea Northern Territory.

Potrivit Daily Mail, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor, dr. Peter Markey, a declarat că 3 persoane au murit în acest sezon, dintr-un total de 68 de cazuri de îmbolnăvire.

Media cazurilor de acest gen este de 50 pe an, iar persoanele afectate au simptome asemănătoare cu pneumonia, adică dificultăți de respirație, febră și dureri de cap.

Apoi, simptomele se pot dezvolta lent în pierdere de greutate, răni care nu se mai închid sau dureri în piept și abdominale.

Bacteria care cauzează boala infecțioasă ”melioidosis” se află pe sol și își produce efectele după ploile puternice și după viituri, astfel că specialiștii din sănătate le recomandă celor din Australia să-și curețe locuințele după astfel de fenomene.

Bacteria trăiește sub pământ în timpul sezonului uscat, dar iese la suprafață în timpul viiturilor, existând posibilitatea să ajungă și în aer după ploile puternice”, spune Dr. Peter Markey.

Ciclonul Marcus, de categoria doi, a ajuns în oraşul Darwin la primele ore ale zilei de sămbătă, cu rafale de vânt de 62 de kilometri la oră, ploi torenţiale şi valuri periculoase, potrivit ABC News.

Insulele din nordul oraşului Darwin au fost deja puse sub alertă în aşteptarea ciclonului, care se va deplasa, conform estimărilor, în direcţia sud-vest, de-a lungul coastei nordice a Australiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO