Chinezii au realizat cea mai lunga coada din lume. Ce se intampla la metroul din Beijing in ultimele zile

Ultima actualizare: 31-05-2014 06:57
China coada la metroul din Beijing

Metroul din Beijing a reusit sa devina scena celor mai lungi cozi din istorie. Motivul: masurile de securitate adoptate de autoritatile din capitala Chinei

Odata cu apropierea datei comemorarii a 25 de ani de la Masacrul din Piata Tienanmen (3-4 iunie), noi proceduri de securitate au fost introduse la metroul din Beijing. Acestea se aplica la 9 statii de metrou din capitala Chinei si sunt similare cu neplacutele controale din aeroporturi.

Problema este ca metroul din Beijing era deja cel mai aglomerat din lume iar acum cozile au devenit nesfarsite, dupa cum arata imaginile postate de utilizatorii retelei sociale Weibo, un fel de Facebook din China. Si asta desi politia din Beijing dadea asigurari ca noile controale “nu vor lua mai mult de 30 de minute”.

Pana acum, pasagerii de la metroul din capitala Chinei erau pusi doar sa-si treaca bagajele printr-un scanner cu raze X. Noile proceduri sunt insa similare cu cele de la aeroport, inclusiv controale corporale. In plus, autoritatile au trimis la metrou patrule inarmate iar intrarile in statii sunt supravegheate din elicoptere.

Motivul oficial pentru noile masuri de securitate este prevenirea atentatelor, in urma atacului cu bomba din orasul chinez Urumqi de pe 22 mai, atac in care si-au pierdut viata 43 de oameni. In realitate, potrivit AFP motivul ar fi acela ca pe 3-4 iunie se comemoreaza 25 de ani de la Masacrul din Piata Tienanmen.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO