China a descoperit urme de Covid-19 pe ambalaje de carne congelată provenită din Argentina

Ultima actualizare: 18-11-2020 16:22
China a descoperit urme de Covid-19 pe ambalaje de carne congelată din Argentina
Shutterstock

Autorităţile chineze au anunţat miercuri că au găsit din nou urme de coronavirus pe ambalajele produselor din carne de import, de data aceasta din Argentina, potrivit ziarului local Global Times citat de EFE.

O analiză a ambalajelor de carne de vită congelată din Argentina, realizată în oraşul Xiamen, a avut rezultate pozitive la testele de acid nucleic.

Autorităţile locale au precizat că produsele din carne nu ieşiseră încă pe piaţă şi că transportatorii şi alte contacte apropiate au fost plasaţi în carantină.

S-a anunţat, de asemenea, că au fost găsite urme de virus la produse din peşte precum butterfish din India şi somon din Rusia.

În ultimele săptămâni, China a detectat urme de coronavirus pe ambalajele mai multor produse refrigerate - inclusiv carne din Brazilia şi creveţi din Ecuador - fapt ce a determinat Beijingul să adopte norme de import mai drastice.

Contagierea pe această cale a doi descărcători din portul Qingdao a declanşat un focar restrâns în acest oraş la începutul lunii octombrie.

În luna noiembrie, importurile de produse congelate de peşte indian şi indonezian, carne din Brazilia şi alte produse provenite din Germania, Rusia şi Olanda au fost depistate cu urme de coronavirus la inspecţiile realizate în China.

Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, China continentală are în prezent 324 de cazuri active (dintre care trei în stare gravă) şi 456 de cazuri asimptomatice, care sunt monitorizate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO