China a blocat emisia BBC World News pe teritoriul său. Reacția Marii Britanii

11-02-2021 20:39


China a blocat emisia BBC World News pe teritoriul său. Care este motivul

Emisia BBC World News a fost blocată pe teritoriul Chinei, în urma unor „încălcări grave de conținut”.

Anunțul a fost făcut de Administrația Națională pentru Radio și Televiziune din China, conform Reuters.

„Întrucât televiziunea nu a reușit să îndeplinească cerințele pentru emisie în China, în calitate de canal internațional, BBC World News nu își va mai putea continua activitatea pe teritoriul Chinei. NRTA nu va accepta cererea de emisie nici pentru anul viitor”, a anunțat autoritatea audio-vizuală.

BBC World News este televiziunea de stat din Marea Britanie.

Conform presei chineze, BBC World News a încălcat regulile privind conținutul referitor la evenimentele din China. Mai exact, televiziunea britanică nu a fost „corectă și imparțială” și „a subminat interesele naționale ale Chinei și solidaritatea sa etnică”.

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a denunţat joi un "atentat inaccptabil la libertatea presei" după decizia autorităţilor chineze de a interzice difuzarea postului britanic de informaţii internaţionale BBC World News, conform News.ro.

"China are unele dintre cele mai dure restricţii din lume în privinţa mass-media şi internet, şi această măsură va afecta numai reputaţia Chinei în ochii lumii", a spus şeful diplomaţiei într-un mesaj pe Twitter.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO