Cel puțin nouă persoane decedate și 11 persoane date dispărute după trecerea unui puternic taifun

Ultima actualizare: 12-10-2021 10:17
Taifun
Getty

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 au fost date dispărute în Filipine, după trecerea unui puternic taifun însoţit de precipitaţii abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Ploile torenţiale s-au abătut luni asupra unor regiuni întregi din Luzon, cea mai mare insulă din arhipelagul filipinez, înainte ca furtuna tropicală, numită Kompasu, să se îndrepte către Marea Chinei de Sud.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în alunecări de teren în provincia muntoasă şi fără ieşire la mare Benguet. O persoană a murit înecată în provincia de coastă Cagayan, a declarat Agenţia Naţională de Gestionare a Dezastrelor.

Şapte persoane sunt date dispărute pe insula Luzon.

"Unsprezece municipalităţi au fost inundate, însă situaţia s-a mai calmat în această dimineaţă", a declarat pentru AFP Rogelio Sending, un oficial din provincia Cagayan. Drumurile principale şi podurile sunt încă inundate, a adăugat el, în timp ce apele au început să se retragă marţi.

Furtuna tropicală a provocat o viitură într-un sat din provincia Palawan, o altă insulă din sud-vestul arhipelagului, provocând moartea a patru persoane şi tot atâţia dispăruţi.

"Circa şapte până la opt municipalităţi sunt încă inundate... ca urmare a unei probleme de drenaj", a declarat Earl Timbancaya, ofiţer pentru gestionarea dezastrelor în Puerto Princesa, pe insula Palawan.

În fiecare an, aproximativ 20 de furtuni şi taifunuri lovesc Filipine, devastând recoltele şi infrastructura şi contribuind la menţinerea a milioane de oameni în sărăcie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO