Cel putin 8 morti si 100 de raniti dupa ce un cutremur puternic a lovit India. Seismul a avut o magnitudine de 6.7

Dată publicare: 04-01-2016 07:27
Dată actualizare: 07-01-2016 07:01


Cutremur India

Un puternic cutremur de pamant cu magnitudinea 6,7 a lovit in cursul noptii nord-estul Indiei, in apropiere de granita cu Bangladesh si Myanmar, inregistrandu-se cel putin opt morti si zeci de raniti, potrivit France Presse.
 

Seismul s-a produs la ora locala 04.35 (duminica, 23.05 GMT), la o adancime de 57 de kilometri si la 29 kilometri nord-vest de orasul Imphal, capitala statului indian Manipur, a informat Institutul american de geologie (USGS), care a revazut in scadere magnitudinea cutremurului, initial anuntata 6,8.

"La Imphal, opt persoane si-au pierdut viata. Alte cateva zeci au fost ranite, dar nu putem preciza cate, pentru ca asteptam informatii de pe teren", a declarat un oficial local, J Suresh Babu.

El a adaugat ca doua cladiri aflate in constructie s-au prabusit in oras, fara sa se inregistreze victime.

USGS a mentionat ca "impactul cutremurului trebuie localizat" si ca in regiune constructiile sunt "foarte vulnerabile la seisme".

Sapte state din nord-estul Indiei, avand legatura cu restul tarii printr-un culoar ingust de teritoriu, sunt situate intr-o zona cu frecventa activitate seismica. De partea Myanmar, regiunea este izolata si slab populata.

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO