Busculada soldata cu 36 de morti, de Revelion, in Shanghai. Cineva ar fi aruncat bancnote false in multime

Ultima actualizare: 04-01-2015 06:53

36 de persoane au fost ucise, iar alte cateva sute ranite intr-o busculada produsa la Shanghai in noaptea de Anul Nou, relateaza agentia Xinhua, citata de BBC News, in pagina electronica.

SUMARUL EVENIMENTELOR:

-►  Cel putin 36 de persoane au murit, printre care 25 de femei si cativa copii, conform The Guardian.

-► Autoritatile investigheaza incidentul, dar nu au anuntat oficial care ar fi cauzele acestuia.

Busculada care a avut loc in orasul chinez Shanghai s-ar fi produs dupa ce persoane ramase neidentificate au aruncat bancnote false, dintr-o cladire, in mijlocul miilor de persoane care se adunasera pentru celebrarea Revelionului, incidentul sodandu-se cu 36 de morti si sute de raniti. Aceasta ipoteza nu a fost insa confirmata oficial.

Mii de persoane se adunasera in Piata Chen Yi in asteptarea Revelionului. Cu putin timp inainte de miezul noptii, persoane ramase necunoscute au aruncat dintr-o cladire bancnote false.

Oamenii au inceput sa se imbulzeasca pentru a aduna bancnotele, iar violentele s-au soldat cu cel putin 36 de morti si sute de raniti.

Un martor a observat ca mai multe persoane aruncau bancnote dintr-un bar situat la un etaj superior. "Am adunat cateva bancnote, dar m-am retras cand mi-am dat seama ca erau false", a declarat Cui Tingting, un barbat de 27 de ani citat de Reuters.

"Au fost scene groaznice; zeci de oameni au fost calcati in picioare", a explicat martorul. Autoritatile investigheaza incidentul, evitand sa speculeze care ar fi cauzele acestuia. 

The Guardian relateaza ca rudele victimelor sunt furioase pentru ca nu primesc informatii de la Shanghai General Hospital, spitalul la care au fost dusi majoritatea ranitilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO