Cel puţin 2 morţi în ciocnirile din Venezuela. Maduro a anunţat că a învins „complotul”

Ultima actualizare: 03-05-2019 08:35
Nicolas Maduro inconjurat de militari
Agerpres

Situaţia din Venezuela se agravează de la o zi la alta, în condiţiile în care Juan Guaido încearcă să atragă armata de partea sa. 

Nicolas Maduro a mulţumit armatei venezuelene pentru că a rezistat unui „complot imperialist” pentru a-l înlătura de la putere. „Câţi ar muri dacă ar începe un război civil din cauza acestor trădători? Nu ne vom preda niciodată”, a mai spus el.

Ulterior, într-un alt discurs, Maduro a afirmat însă că “Suntem în plină luptă, moralul trebuie să fie ridicat la maximum în această luptă pentru dezarmarea tuturor trădătorilor, a tuturor puciştilor'.

 

Maduro ar fi pus capăt tentativei de revoltă a armatei

 

Tentativa de revoltă armată de marţi a provocat proteste masive împotriva lui Nicolas Maduro în toată Venezuela. A doua zi, de 1 mai, cu ocazia Zilei internaţionale a muncii, mii de venezueleni au revenit în stradă pentru a cere plecarea sa de la putere şi a-şi exprima sprijinul pentru opozantul Juan Guaido, recunoscut în calitatea sa de preşedinte interimar de circa 50 de state, inclusiv România.

Confruntări violente cu forţele de ordine au avut loc şi cel puţin 2 persoane au fost ucise, potrivit opoziţiei conduse de Juan Guaido. Un manifestant de 27 de ani a fost ucis marţi în statul Aragua, din nordul ţării, şi o tânără de 27 de ani împuşcată în cap în timpul marşului de pe 1 mai la Caracas a murit în spital în urma rănilor. Potrivit lui Guaido, forţele guvernamentale angajate de partea preşedintelui Nicolas Maduro sunt responsabile de aceste decese.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO