Cel mai mare cimitir aviatic vazut prin Google Earth pentru prima data

Ultima actualizare: 03-05-2012 04:53
Baza militara

Legendara baza militara Boneyard, cel mai mare cimitir aviatic din lume, poate fi vazuta pentru prima oara indeaproape prin intermediul Google Earth, colectia de imagini surprinse din satelit ale planetei.

Baza militara americana AMRAG 309, din Tucson, Arizona, gazduieste peste 4.000 de aeronave iesite din uz ale armatei americane, cele mai vechi dintre ele datand chiar din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, potrivit BBC News.

Numarul exact al avioanelor din imensul depozit de fier vechi nu mai este cunoscut cu precizie, insa imaginile surprinse de sateliti si prezentate de Google Earth sunt realizate la o rezolutie atat de buna, incat e nevoie doar de rabdare pentru a le numara.

Printre batranele pasari de lupta lasate in bataia soarelui din Arizona se numara bombardierele B-52, relicve ale razboiului rece, dar si avioane de vanatoare F-14, devenite celebre dupa filmul "Top Gun".

Cimitirul a fost amplasat in aceasta zona arida pentru ca majoritatea avioanelor de aici asteapta de ani buni sa fie dezmembrate si reciclate, iar lipsa umiditatii le ajuta sa reziste mai bine trecerii timpului, pana la intalnirea cu ghilotina industriala ce le va distruge din cateva miscari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO