Cel mai grav incendiu din Statele Unite din ultimii 18 ani. 19 pompieri si-au pierdut viata

01-07-2013 13:13

incendiu

Nouasprezece pompieri au murit duminica in timp ce incercau sa stinga un incendiu violent in statul american Arizona. Incidentul este considerat a fi cel mai grav de acest fel din Statele Unite, din ultimii 18 ani.

Grupul de pompieri incerca sa stinga un incendiu de vegetatie, care a izbucnit vineri in Yarnell Hill, din cauza unui fulger.

Flacarile au distrus vegetatia uscata din jur, fiind intetite de temperaturile extrem de ridicate si vanturile puternice din aceasta perioada a anului.

Autoritatile locale estimeza ca flacarile s-au intins pe mai mult de 400 de hectare, iar pentru preveni pericolul, au recurs la evacuarea locuitorilor din Peeples Valley si Yarnell.

Conform National Fire Protection Association, moartea celor 19 pompieri constituie cea mai mare pierdere de vieti omenesti intr-un incendiu de vegetatie din 1933 pana in prezent.

Evenimentele de duminica marcheza si cel mai periculos incendiu de pe teritoriu american, de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, eveniment soldat cu mortea a 340 de pompieri.

In memoria celor 19 pompieri decedati in urma incendiului a fost creata o pagina de Facebook, unde exista numeroase postari de condoleante si sprijin pentru familiile acestora.

Sursa: Telegraph

Tags: incendii,


VIDEO PROTVPLUS.RO