"Cel mai corupt funcţionar". Cum a furat de la stat 1.700 de case şi terenuri

Ultima actualizare: 01-10-2019 17:59
Alexandr Postrigan

Un înalt funcţionar public din Rusia a reuşit un adevărat record de corupţie.

Alexandr Postrigan, şeful districtului administrativ Klinski din regiunea Moscovei, este acuzat că a delapidat aproape 2.000 de proprietăţi imobiliare şi bunuri, pe care le-a trecut din proprietatea statului rus în proprietatea lui şi a rudelor lui. Potrivit anchetatorilor, pe listă apar circa 1.700 de clădiri şi terenuri, dar şi 4 maşini şi o sumă uriaş de bani – 5 miliarde de ruble, adică aproape 77 de milioane de dolari.

Postrigan a condus districtul Klinski între 1992 şi 2014. Acum un an a fost sub urmărire penală fiind acuzat de abuz un serviciu în cazul aprobării unui proiect imobiliar, dar odată demarată ancheta, procurorii au descoperit dimensiunile uriaşe ale fraudei, scrie RBC, Postrigan ajungând să fie poreclit de presa rusă "cel mai corupt funcţionar din lume".

Funcţionarul ar fi trecut pe numele său şi a 25 de rude şi apropiaţi proprietăţi ale statului rus, incluzând un mall, o clinică de pediatrie, 2 grădinţe, centrul istoric al unui oraş de provincie, o piaţă, şi un cinematograf. Cu banii obţinuţi prin corupţie ar fi cumpărat proprietăţi peste hotare. În rechizitoriul procurorilor, lista bunurilor puse sub sechestru are 150 de pagini, în ea figurând apartamente de lux în staţiuni din Cechia, Spania, Slovacia şi Cuba şi chiar pensiuni turistice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO